Legătura dintre mâncare și emoții. Alimente bune pentru un creier sănătos. Dieta de inspirație indiană. Bonus: rețetă foarte simplă!

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Pablo Merchán Montes
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Pablo Merchán Montes

Există o legătură între ceea ce mâncăm și felul în care gândim? Are mâncarea o legătură cu emoțiile noastre? Oare nu suntem „ceea ce mâncăm”? Citiți mai jos câteva elemente interesante legate de ceea ce mâncăm și felul în care gândim și simțim, care ar fi beneficiile unei diete de inspirație indiană, dar și un exemplu simplu de rețetă pe care îl poate încerca oricine. 

Evenimentele astrologice din ultima perioadă ne îndeamnă la o schimbare în ceea ce privește resursele noastre, dar și ceea ce mâncăm. Eclipsa parțială de Soare/ Luna Nouă este în Taur ne invită să ne plantăm propria grădină sau să avem ghivecele noastre cu ierburi sănătoase. 

Veți simți nevoia de a planta ceva, doar că lucrurile se schimbă, nu mai puteți folosi același tip de semințe. Va fi o schimbare la nivel de resurse, vom discuta despre un tip diferit de alimentație.

 

Putem folosi acest eveniment ca să fim mai atenți la modul în care ne hrănim, atât în ceea ce privește mâncarea propriu-zisă, cât și informațiile pe care le primim, oamenii pe care îi acceptăm în preajma noastră.

Există o legătură între alimentație, emoție și procesele gândirii ne spun cei de la timesofindia.indiatimes.com citând un studiu de la Harvard aici care precizează că 95% din Serotonina (cunoscută și ca „hormonul fericirii”) este produsă în tractul gastrointestinal. Acesta este legat de milioane de neuroni, ceea ce înseamnă că odată ce consumăm mâncarea nu doar că sistemul nostru digestiv o desface, ci ne ghidează și emoțiile. Deci, da, suntem ceea ce mâncăm, ne sunt afectate și emoțiile, dar și gândirea. Se știe că excesul de zahăr, sare și făină este legat de declanșarea depresiilor și stărilor anxioase.

În același timp, se cunosc beneficiile unor alimente asupra creierului uman. Spanacul, fructele de pădure, migdalele, turmericul, dar și „curd” (un tip de iaurt tradițional indian) ne fac să avem un creier mai sănătos, ne ajută memoria și favorizează procesele de gândire. 

Filosofia indiană se regăsește și în mâncarea pregătită special pentru a da o stare de bine corpului. Nu întâmplător aromele legumelor atunci când sunt gătite sunt îmbunătățite și scoase în evidență de condimente speciale care nu doar că dau un gust minunat, dar fac ca mâncarea să nu mai aibă nevoie de sare!

Condimentele folosite în bucătăria indiană conțin compuși bioactivi care au proprietăți ce stimulează organismul ducându-l în direcția stării de bine, dar și a echilibrului. Dietele indiene au la bază mult orez brun, nuci, fructe și legume, despre care spuneam mai devreme cât de mult bine fac activității cerebrale.

Citește continuarea pe ASTROSENS. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel