Lecția primită de Mihaela Bilic de la un băiețel: „Uluire cu dezamăgire la un loc”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captură video youtube/ La Măruță
Descriere foto: Mihaela Bilic, captură video youtube/ La Măruță

Mihaela Bilic a dezvăluit o conversație impresionantă pe care a avut-o cu un copil.

Chiar dacă, de regulă, Mihaela Bilic le dezvălui fanilor pe rețelele de socializare diferite sfaturi și trucuri ce țin de un stil de viață sănătos, de această dată, cunoscutul nutriționist s-a hotărât să le ofere tuturor o lecție de viață. Este vorba despre o conversație pe care a purtat-o cu un băiețele, al cărui părere, inițial, a fost aspru criticată de adulții din jurul său. Este însă important să înțelegem esența acestei întâmplări, despre care Mihaela Bilic are doar lucruri bune de zis.

„Cândva a existat o emisiune care se numea “Copiii spun lucruri trăznite”. Mie nu mi se păreau trăznite, ci adevărate, iar câteodata chiar deranjant de adevărate. Asta au minunat copiii: acel amestec de inocență, naivitate si autenticitate care îi face să spună ceea ce gândesc fără filtrele impuse de politețe, educație, reguli sociale. Copiii spun ce simt și ce cred, nu ce trebuie, ce dorim să auzim. Și copiii mai au o calitate, pe care o pierd apoi odată cu înaintarea în vârstă: curajul de a visa, de a-și dori lucruri dincolo de logica si limitele rațiunii.”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Citește și: „Hai, mamaie, că te caută moartea”. Daniel Buzdugan, șocat de atitudinea unui tânăr. Conversația pe care a auzit-o în autobuz

Lecția primită de Mihaela Bilic de la un băiețel

Așadar, totul a pornit în momentul în care copilul cu pricina a fost luat la întrebări de către cei mai mari cu privire la meseria pe care-și dorește să o practice pe viitor. Fără să se gândească, Mihaela Bilic spune că tânărul a răspuns imedita că „cioban” își dorește să devină. Acest lucru i-a șocat pe toți cei din jur, care nu înțelegeau dorința micuțului de a sta la stână, înconjurat de oi toată ziua.

„Zilele trecute am primit o astfel de lecție de autenticitate si normalitate de la un băiețel. Știți cu toții genul acela de întrebări stupide cu care adulții/părinții îi asediază pe cei mici: “tu ce vrei sa te faci când o sa fii mare?!” La o astfel de întrebare, copilul a răspuns simplu si sec: “cioban”! Uluire cu dezamăgire la un loc, asta a fost reacția consternată a adulților martori la dezvăluire. Dintre toate meseriile din lume, care mai de care mai provocatoare și mai spectaculoasă, cum să-ți dorești să te faci cioban?!??„, mai spune aceasta.

VEZI și: Pepe rupe tăcerea cu privire la custodia fetelor. Abia acum s-a aflat că cei doi copii nu locuiec cu Raluca Pastramă: „Eu am grijă de ele”

Justificarea băiatului

Explicația băiatului a venit imediat, explică Mihaela Bilic, care spune că acesta își dorește să fie extrem de aproape de natură toată viața, înconjurat de tot ce înseamnă frumos și de animale. Astfel, Mihaela Bilic spune că, la rândul său, și-ar dori uneori să aibă această meserie, pentru a se bucura de adevărata esență a vieții.

„Băiatul a argumentat dintr-o suflare și fără ezitare motivele care au stat la baza acestei alegeri: “e meseria perfectă- trăiești in mijlocul naturii, la munte, în aer curat, înconjurat de animale si mănânci lapte si brânză pe săturatelea”Mai mare fericire, subscriu, nu există!! Mi-a rămas în suflet entuziasmul si bucuria lui, felul în care îi străluceau ochii la gândul unui astfel de scenariu De atunci mă tot bântuie gândul că si mie mi-ar plăcea să mă fac cioban…întoarcerea către sine, refugiul în simplitate, în autenticitate, legătură cu natura, la “a simți” mai mult și “a gândi” mai puțin mi se par soluția pentru o existență liniștită, împlinită. Cât despre mămăligă cu brânză...aș putea să mă obișnuiesc cu așa o monotonie alimentară pe viață!”, a continuat aceasta.

Citește și: Marina Voica și-a planificat înmormântarea: „Se apropie sfârșitul. Nu mai rezist”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel