Marcel Pavel, în lacrimi: „Nu ai voie să-ți fie rușine cu părinții tăi”. Lecția dureroasă pe care a primit-o de la viață

Data publicării:
Sursă foto captură video Youtube/ Altceva cu Adrian Arsene
Descriere foto: Sursă foto captură video Youtube/ Altceva cu Adrian Arsene

Marcel Pavel a încântat publicul prin apariția sa la un celebru podcast. Artistul a discutat despre statutul părinților săi de pe vremea copilăriei sale și cum a primit o lecție importantă de viață.

Cunoscutul cântăreț de muzică ușoară Marcel Pavel a povestit mai multe întâmplări care i-au marcat copilăria. Artistul își aduce aminte mirosul mâncării mamei, mai ales că mâncărurile alese erau capricii, situația materială a artistului nefiind una foarte favorabilă pe vremea aceea. Deși tatăl era un mare artist, acesta avea mai multe probleme cu alcoolul, în timp ce mama lui Marcel Pavel lucra ca îngrijitoare la o școală de muzică, acolo unde a și studiat violoncel protagonistul stirii de astăzi. Cu lacrimi de emoție și recunoștință, cântărețul explică o cum l-a format această experiență de la Câmpulung, oferind și un sfat tuturor celorlalți care s-ar fi aflat în această ipostază.

VEZI ȘI: Marcel Pavel, sărăcie lucie în copilărie: ”Mergeam în picioarele goale. Aveam o singură pereche de pantofi toți frații”

„N-ai voie să-ți fie rușine cu părinții tăi”

Artistul este întrebat de gazda podcastului, Adrian Artene, dacă  copilăria sa are mirosul mamei:

”Ai să râzi, mirosul mamei ai pentru că te gândești ce-ți gătea mama. Eu am dormit cu maică-mea până la 12 ani în pat. Mâncărurile pe care mi le făcea, de gogoși, de cozonac, de sarmale, mai ales când nu aveam des. De la tata țin minte doar mirosul de alcool, era mereu într-o stare oscilatorie tot timpul, un geniu de altfel, dar a avut patima aceasta și l-am înțeles după aceea, deoarece a suferit din cauza faptului că nu a avut cu cine să cânte la nivelul dânsului. Fiind un oraș mic, s-a sacrificat într-un fel pentru noi, dar...nu știu, era boem oricum. El cânta pe unde îi venea, scotea vioara pe stradă și mie îmi era rușine, nu-mi dădeam seama că el era, de fapt, un artist mare. Mama era îngrijitoare la școala de muzică unde eram elev eu și am primit o lecție de viață într-o zi. Dădeam audiții muzicale la fiecare sfârșit de trimestru. Eu fiind violoncelist la acea oră, în paralel băteam la tobe, dar violoncelul l-am făcut la școala de muzică, și, după ce am cântat, nu au venit să mă felicite pe mine copiii, părinții, profesorii, ce erau ei acolo. Sala era plină, și când am coborât, mama era în halat și cu mătura în mână și ei îi sărutau mâna. Mi-am dat seama....n-ai voie să-ți fie rușine cu părinții tăi. A fost prima mea lecție de viață.”, a spus Marcel Pavel.

VEZI ȘI:  Marcel Pavel, amintiri de neprețuit din copilărie: „Se adunau câte 20 de studenți în sărăcia aia în care stăteam eu și ascultam muzică”

„Mi-au dat viață, ce drept am să-i judec”

Copil fiind, Marcel Pavel a avut stârnite curiozități în legătură cu activitatea mamei sale pentru a aduce un trai în casa acestuia. Deși era nedumerit pe fondul lipsei de experiență, caracteristică a vârstei de atunci, Marcel Pavel îi sugera mamei să-și găsească un alt loc de muncă, neînțelegând că aceasta nu avea posibilități prea multe. Cu toate acestea, artistul a primit lecția de viață necesară pentru a ajunge omul matur din prezent.

VEZI ȘI: Festivalul Mamaia revine. Dan Negru și Octavian Ursulescu vor prezenta evenimentul. Ce artiști vor urca pe scenă

În acest sens, Marcel Pavel este întrebat de Adrian Arsene, gazda podcastului, dacă i-a fost rușine cu statutul mamei, iar răspunsul artistului a fost:

„Câteodată aveam chestia asta că o vedeam pe maică-mea, ea săraca, venea să și gătească acasă, spărgea lemne,căra cărbuni pentru 17 clase că atunci nu erau centrale și culmea era foarte respectată la școală și eu îi spuneam: „Încearcă să faci altceva, nu poți să faci altceva?” și ea îmi spunea „Maică, ce să fac? N-avem cu ce să trăim altceva, că nu știu să fac altceva, am doar patru clase”, era de o înțelepciune extraordinară. Directorul o iubea foarte mult, directorul școlii de muzică, toți profesorii aveau sulfetul ei, bunătatea ei și înțelepciunea și felul dânsei de a fi. Tata se mai îmbăta, venea la școală și o certa pe mama acolo, mie îmi era rușine, mai fugeam, dar după mi-am dat seama că acești oameni mi-au dat viață, ce drept am eu să judec?  Am putut să-i ajut după aceea.” , a răspuns acesta.

VEZI ȘI:  Marcel Pavel, după 30 de ani de căsnicie: „Nu spun acum că este o căsnicie perfectă și e numai fericire”

Puteți urmări integral podcastul aici: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel