La ce oră trebuie să te culci ca să te trezești plin de energie. Cum calculezi ora, ciclul celor 90 de MINUTE

Data publicării:
Somn, foto Unsplash/ Damir Spanic
Descriere foto: Somn, foto Unsplash/ Damir Spanic

Cum calculezi ora la care trebuie să te trezești dacă vrei să ai multă energie.

Medicul Karan Raj a realizat mai multe studii prin care a demonstrat că putem calcula ora la care trebuie să ne culcăm, pentru a avea cât mai multă energie pe parcursul zilei.

Într-un videoclip publicat pe Internet, doctorul Karan Raj a dezvăluit care este secretul pentru a te trezi odihnit și a spus că trucul este cât se poate de simplu, dacă ne dorim să ne odihnim cât mai bine și să avem un nivel mare de energie.

Se pare că în spatele orelor de somn există, de fapt, o matematică ce ne poate furniza informații cât se poate de importante și utile.

Karan Raj susține că a studiat atent particularitățile somnului și a observat că stările de oboseală lipsa de energie nu au legătură doar cu numărul de ore dormite, ci mai degrabă cu faptul că o persoană și-a întrerupt ciclul de somn și bioritmul personal. 

Mai mult, potrivit acestuia, nu numărul de ore petrecute în pat contează, ci mai degrabă intervalul ales pentru somn.

Încă de când suntem mici ni se transmite ideea potrivit căreia "cine se scoală de dimineață departe ajunge" și nu de puține ori am fost sfătuiți să ne culcăm devreme, ca să fim odihniți. 

Medicul Karan Raj a explicat faptul că totul are legătură cu bioritmul fiecărei persoane.

Citește continuarea pe DC MEDICAL

Alimentele care te ajută să dormi mai bine. Au EFECT liniștitor

Dieta mediteraneană

Cui nu-i place un pește proaspăt la grătar cu legume colorate și un pahar de vin roșu? Pe lângă faptul că reduce riscul de boli de inimă, de accident vascular cerebral și de cancer, cercetătorii au descoperit că o dietă mediteraneană este bună și pentru a vă ajuta să vă odihniți mai bine. Într-un studiu din 2019, cu cât participanții au respectat mai îndeaproape principiile unui meniu mediteranean, cu atât calitatea somnului lor a fost mai bună.

Conserve de sardine

Datele din cadrul National Health and Nutrition Examination Survey confirmă faptul că un aport scăzut de calciu este legat în mod specific de dificultatea de a adormi și de un somn mai puțin odihnitor. Conservele de sardine sunt o sursă extraordinară de calciu pentru persoanele care nu tolerează sau nu doresc să consume lactate. Sau veganii pot obține calciu pentru somnolență din laptele vegetal îmbogățit, nucile și legumele verzi.

Banane

O banană conține aproximativ 375 mg de potasiu (aproape o cincime din recomandarea zilnică), un mineral asociat cu reducerea somnolenței diurne. Gustând acest fruct curbat înainte de culcare, vă puteți suplimenta aportul de vitamina B6. Nivelurile scăzute de B6 pot interfera cu sinteza serotoninei (o substanță chimică liniștitoare a creierului), ceea ce duce la tulburări de somn.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel