Japonia și Italia, țările cu cei mai longevivi oameni. Prof. Prada (Institutul „Ana Aslan“): În afară de alimentație, mai e un factor important

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Japonezii și italienii au cetățeni cu longevitate extrem de mare, mulți dintre ei trecând de vârsta de 100 de ani. Chiar dacă mulți oameni pun acest succes al celor două țări strict pe seama dietei, bogată în pește și produse de origine vegetală, se pare că mai există și alți factori care favorizează longevitatea. Despre acest lucru a vorbit Prof. dr. Gabriel Ioan Prada, director medical al Institutului „Ana Aslan“ și șeful disciplinei de geriatrie gerontologie de la Universitatea „Carol Davila“.

Prof. dr. Gabriel Ioan Prada, director medical al Institutului „Ana Aslan“ și șeful disciplinei de geriatrie gerontologie de la Universitatea „Carol Davila“, a vorbit despre longevitatea japonezilor și dieta mediteraneană.

„Ne recomandați, pentru o viață lungă și sănătoasă, dieta mediteraneană. E ultra-cunoscută și toți medicii o recomandă. Cum se face că japonezii au cea mai mare speranță de viață din lume?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

 

„Există mai mulți factori care influențează o supraviețuire îndelungată, nu doar dieta. Oamenii, de-a lungul mileniilor, au tot căutat un singur secret al supraviețuirii îndelungate. Împărații Chinei, de exemplu, care aveau o putere imensă și se gândeau cum este posibil ca ei să nu trăiască la infinit”, a spus medicul Gabriel Ioan Prada.

 

Citește continuarea pe DC News. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel