Irina-Margareta Nistor despre „The Super Mario Bros”: „Acest fenomen aștept să pornească de aici, de la noi”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Irina Margareta Nistor, captură video Youtube
Descriere foto: Irina Margareta Nistor, captură video Youtube

„The Super Mario Bros” este un film animat care de la lansarea sa a obţinut peste 490 de milioane de dolari în America de Nord şi alte 532 de milioane de dolari în întreaga lume, potrivit Exhibitor Relations, adică un total global de 1,02 miliarde de dolari în patru săptămâni.

VEZI ȘI: The Super Mario Bros. Movie, încasări de peste un miliard de dolari la nivel mondial

VEZI ȘI: Filmul „Oameni de treabă” lovește din nou! Explicația criticului de film Irina-Margareta Nistor despre acest fenomen: „A mai luat un Gopo” /EXCLUSIV

Spectacola: Totuși, o paralelă între cele două, „Oameni de treabă” și „The Super Mario Bros.”, avem filme precum primul menționat și alte filme „clasice„ pe care le punem într-o comparație cu animații, preferă publicul aceste animații în detrimentul filmelor clasice sau există o explicație pentru popularitatea acestor animații atât din rândul copiilor, cât și al adulților?

Irina-Margareta Nistor: Pentru că aceste animații sunt văzute de publicul din absolut toate generațiile, categoriile, indiferent dacă au mai multe sau mai puține clase de școală pentru că așa sunt ele, pe mai multe straturi, ca un tort de nuntă. Fiecare își găsește stratul lui acolo, ce-l intersează pe el. Uite de exemplu, cum e „The Super Mario Bros”, a venit cu toată încărcătura de simpatie din copilărie de la jocuri până în zilele noastre, tot așa a funcționat un film care se numea „Copacul dorințelor”, care era pentru absolut toate generațiile, și pentru cei tineri deoarece te ducea cu gândul la „Amintiri din copilarie” și erau văzute altfel decât la școală, iar Ion Creangă nu e citit atât de ușor. Pe de altă parte, toată lumea înțelegea, copiii înțelegeau povestea aceasta, adulții înțelegeau „uite un bunic care trebuie să-și crească singur nepoata care e bolnăvioară”, întretimp, acolo exista și o cantitate mare de empatie. Aceste animații merg pe toate generațiile.

VEZI ȘI: Motivul pentru care românii adoră filmele Horror. Irina-Margareta Nistor: „Probabil o avem în genă de la Dracula” /EXCLUSIV

 

Spectacola: Credeți că se va ajunge în punctul în care un personaj animat va fi mai bugetat decât un actor impersonat de o ființă umană?

Irina-Margareta Nistor: În cazul personajului animat îl plătești pe animator și pe cel cu voce (...), dar eu aștept ca acest fenomen să pornească de aici, de la noi, pentru că este o invenție extrem de rafinată, (...) cred ca ceva in tipul lui „The Super Mario Bros” ar funcționa foarte bine.

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel