The Super Mario Bros. Movie, încasări de peste un miliard de dolari la nivel mondial

Data publicării:

''The Super Mario Bros. Movie'' se menţine pe primul loc în box-office-ul nord-american

Pelicula ''The Super Mario Bros. Movie'' îşi continuă dominaţia în box office-ul nord-american, ajungând în acelaşi timp la încasări de peste un miliard de dolari la nivel mondial, o premieră în acest an, potrivit estimărilor făcute duminică de firma de specialitate Exhibitor Relation

 

Filmul de animaţie inspirat de jocul cu acelaşi nume, produs de Universal, Nintendo şi Illumination Studios, a obţinut încasări de 40 de milioane de dolari în Canada şi Statele Unite în weekendul care tocmai s-a încheiat, menţinându-se în fruntea clasamentului.

De la lansarea sa la sfârşitul de săptămână în care o parte a lumii a celebrat Paştele (7-9 aprilie), pelicula a obţinut peste 490 de milioane de dolari în America de Nord şi alte 532 de milioane de dolari în întreaga lume, potrivit Exhibitor Relations, adică un total global de 1,02 miliarde de dolari în patru săptămâni.

Este primul lungmetraj care depăşeşte acest prag în acest an şi doar al zecelea film de animaţie, a indicat revista de specialitate The Hollywood Reporter.
 

 

În box office-ul nord-american, celebrul instalator cu salopetă şi mustaţă devansează astfel filmul horror "Evil Dead Rise", produs de Warner Bros, care în al doilea weekend de prezenţă în cinematografele nord-americane a obţinut încasări de 12,2 milioane de dolari.

Actriţele Lily Sullivan şi Alyssa Sutherland fac parte din distribuţia acestui horror, în care interpretează două surori care trebuie să se lupte cu o mulţime de creaturi demonice.

 

Pe locul al patrulea, "John Wick: Chapter 4" se descurcă bine şi după şase săptămâni de prezenţă în cinematografe, cu încasări de 5 milioane de dolari. În acest nou episod al popularei saga, Keanu Reeves îşi reia rolul unui asasin plătit care luptă împotriva unui grup infracţional internaţional.
 

Pe locul al cincilea ne întâlnim cu "Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi", cu încasări de 4,8 milioane de dolari la această reîntoarcere în cinematografe, la 40 de ani de la lansarea acestui film mitic avându-i în distribuţie pe Mark Hamill, Harrison Ford şi Carrie Fisher, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel