Irina Loghin, PENSIE specială uriașă, din partea statului român. Cât câștigă artista după 8 ani de politică

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Irina Loghin, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Irina Loghin, Facebook

Irina Loghin și-a recăpătat pensia de parlamentar.

Irina Loghin are parte de vești bune. Împreună cu foarte mulți parlamentari, interpreta de muzică populară își va recupera pensia specială de parlamentar, după ce Tribunalul București le-a dat câștig de cauză acestora. Așadar, interpreta de muzică populară va primi de acum de la stat o sumă cuprinsă între 6.000-7.000 de lei, pe lângă celelalte venituri pe care artista le are deja din concerte și evenimente private. 

Irina Loghin a intrat în politică în 1998, când s-a înscris în Partidul România Mare, iar mai apoi, între 2000 și 2004 a fost aleasă deputat. În următorul mandat, cântăreața a devenit senator la Giurgiu, iar toată activitatea politică s-a încheiat în 2008, când Irina Loghin s-a decis să renunțe. 

„Admite cererea în parte. Obligă pârâţii Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Secretariatul General al Senatului să repună pe reclamanţi, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, în plată cu indemnizaţia pentru limita de vârstă, prevăzută de art. 49 din Legea nr. 96/2006, şi pârâţii Parlamentul României – Camera Deputaţilor şi Parlamentul României – Senatul să plătească reclamanţilor, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, această indemnizaţie, începând cu data de 10.06.2022. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare”, a decis Tribunalul București.

Irina Loghin, despre SILUETA perfectă: Am un sfat pentru femeile care vor să arate bine

Ce spune Elena Merișoreanu despre pensia Irinei Loghin 

Elena Merișoreanu este una dintre interpretele de muzică populară care se mândrește cu o pensie destul de mare. În timp ce foarte mulți artiști se plâng de veniturile mici, artista spune că ei nu-i lipsește nimic, iar un venit asemănător ca al ei îl are și Irina Loghin.

”Eu am fost acum la Comarnic, la un spectacol, Ziua Iei și a Drapelului. Au fost aici Ionuț Dolănescu, soția lui, Irina Loghin, Ozana Barabancea, Fuego. Nu plouă, dar picură. Nu ne putem plânge, dacă ai o cântare pe lună, lângă banii pe care îi mai ai, tot e bine. Irina Loghin are o pensie omenească, a muncit de mică și ea, a fost angajată la Ciocârlia, după a fost la noi la Rapsodia. Sunt oameni care au muncit o viață, nu e viața atât de ușoară, cum cred alții că râdem și ne intră banul în buzunar, nu este. Pe vremea lui Ceaușescu tremuram în săli și mă întreb de ce mă dor genunchii, când eu am stat doar pe tocuri.”, a dezvăluit Elena Merișoreanu în exclusivitate pentru Spectacola.

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Ce pensie câștigă Elena Merișoreanu

Elena Merișoreanu și-a exprimat opinia și în privința scumpirilor din ziua de astăzi, care sunt uriașe, iar oamenii cu venituri medii nu au cum să trăiască decent. 

”Pensia mea este de aproape 5.000 de lei, fără câțiva lei. Atunci așa erau salariile, banul era ban, eu cu 0,5 de bani îmi aduc aminte că atunci când am venit în București mâncam dimineața, de nu îmi mai trebuia până la prânz nimic, era 0,25 de bani un pahar de lapte bătut și tot atât un corn. Tot 0,25 de bani era și tramvaiul. Pe urmă, s-a făcut 0,5. Nu poți să compari ce a fost atunci, cu prețurile care sunt acum, sunt ieșite din comun. Un om cu 1.500-2.000 nu poate trăi. Tinerii au diferite nevoi. Să fim serioși. Noi, cântăreții de folclor, nu trebui să ne plângem. Ăia de muzică ușoară nici atât, ei iau bani mulți de tot. Am fost o viață plecată prin străinătate. Eu sunt de la țară, mama îmi spunea: ”Dragă, pune-ți găleata la streașină, nu plouă, dar picură, așa și la noi. Pune în tinerețe bani deoparte, cât de cât, ca să ai la bătrânețe.”, ne-a mai dezvăluit îndrăgita artistă.

Cum a devenit Irina Loghin vegetariană

Irina Loghin, supranumită și "regina muzicii populare" din România, a dezvăluit motivul pentru care este vegetariană de aproximativ 30 de ani. Cântăreața a avut grave probleme în trecut, care au determinat-o să ia definitiv această decizie.

„Eram într-un turneu la Sibiu. Și m-am dus la masă cu Benone și alți colegi… Eu sunt mare iubitoare de animale, și eu, și fiica mea, Irinuca. Cu tăierea porcului era un chin, fugeam de acasă, dar în turneu nu am avut ce face și am comandat un grătar de vită. Am făcut o intoxicație mare… Eram pe scenă cu maestrul dirijor Ionel Budișteanu. Am început să amețesc, să văd steluțe în fața ochilor. M-am dus aproape de maestrul Budișteanu și i-am spus "țineți-mă că mă prăbușesc"… Mi s-au muiat picioarele, m-au luat cu salvarea, m-au dus la spital.", a spus Irina Loghin, potrivit impact.ro.

Ce mănâncă Irina Loghin

Chiar dacă a tăiat carnea de pe listă de câțiva ani buni, Irina Loghin a învățat însă să mănânce sănătos și își ia proteinele din alte surse, mult mai sănătoase. 

"Se întâmpla prin 79 și mi-am zis, cine mai mănâncă carne de aici înainte, indiferent ce se întâmplă. De atunci am tăiat carnea de pe lista alimentelor și toate proteinele le iau din nucă, din migdale…Să vedeți ce preparate fac acasă cu tot felul de amestecuri din semințe. Cartofi dulci, care nu îngrașă așa ca cei albi, îi pun la grătar cu ulei de măsline, sunt un deliciu”, a povestit Irina Loghin.

Irina Loghin, rețeta sănătății, la 83 de ani. Alimentele de care se ferește: Tot răul din organism vine de la alimentație

"Mișcarea este sfântă"

Totuși, nu doar alimentația o ajută pe interpreta de muzică populară să se mențină în formă. Aceasta a dezvăluit faptul că face și multă mișcare și a dat un sfat tuturor doamnelor.

„Fac multă mişcare, foarte multă mişcare zi de zi. Am spus o şi o repet. Să vă intre în cap, scumpe doamne, mişcarea este sfântă pentru a te menţine într-un fel sănătos.”, a spus interpreta de muzică populară.

Cât despre revenirea pe scenă, Irina Loghin a spus faptul că așteaptă calmarea situației actuale legate de pandemie. Așadar, fanii se așteaptă să o vadă iar pe scenă, în orice moment.

Irina Loghin își amintește cu groază de Revoluție: Am văzut la televizor colțul casei mele ciuruit



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel