Irina Loghin își amintește cu groază de Revoluție: Am văzut la televizor colțul casei mele ciuruit

Data publicării:
Captură video youtube/ Irina Loghin
Descriere foto: Captură video youtube/ Irina Loghin

Irina Loghin a povestit despre Revoluția din 1989, dar și despre cum i s-a interzis să cânte timp de 8 ani, pe vremea lui Ceaușescu.

Irina Loghin și-a amintit cu groază de revoluția din 1989, când Ceușescu a fost îndepărtat de la conducere. Interpreta de muzică populară se afla atunci în Israel și a văzut la știri momentele cumplite prin care treceau oamenii din țara sa natală, ba chiar a văzut și imagini cu propria locuință.

„Ne-am dus la Ambasadă să venim în țară. Nu aveam cu ce. Ciprian avea 12 ani. Mergeam la Ambasadă și formam telefonul de dimineață și până seara. Am văzut la televizor colțul casei mele ciuruit. Dacă se întâmpla, o iau așa, prin apă, și mă duc…', a povestit Irina Loghin la emisiunea Teo Show, de pe  Kanal D, potrivit viva.

Irina Loghin a fost interzisă pe vremea lui Ceaușescu

Mai mult, artista a dezvăluit faptul că pe vremea comunismului, i s-a interzis să mai cânte, pentru mai mulți ani.

„Am fost interzisă 8 ani pe vremea lui Ceaușescu. M-a prins Revoluția. A fost foarte greu, nu știam cum să mă justific copiilor, mă rănea și nici nu știam motivul. Nu am aflat niciodată, doar am dedus. Treceau Revelioanele și eram prezentă mereu, pentru că ne cereau ăia mai mari. 16 ani am făcut asta. Nu cred că am fost un ghimpe, ei își făceau lista și mă sunau de la Ministerul Culturii și mă chemau.

Dintr-odată nu m-au mai chemat. Am fost la Vaslui, trebuia să închei cu un recital de o oră și jumătate. În pauză, șeful miliției mi-a zis să plec de unde am venit. Avea și el, săracul, lacrimi în ochi. Mi-a fost teama și frică pentru copiii mei, Irinuca avea 2 ani, Ciprian 4. Am întrebat de ce și mi-a zis că mi s-au închis toate ușile. Nu am supărat pe nimeni”, a spus Irina Loghin.

Irina Loghin este vegetariană de peste 30 de ani

„Eram într-un turneu la Sibiu. Și m-am dus la masă cu Benone și alți colegi… Eu sunt mare iubitoare de animale, și eu, și fiica mea, Irinuca. Cu tăierea porcului era un chin, fugeam de acasă, dar în turneu nu am avut ce face și am comandat un grătar de vită. Am făcut o intoxicație mare… Eram pe scenă cu maestrul dirijor Ionel Budișteanu. Am început să amețesc, să văd steluțe în fața ochilor. M-am dus aproape de maestrul Budișteanu și i-am spus "țineți-mă că mă prăbușesc"… Mi s-au muiat picioarele, m-au luat cu salvarea, m-au dus la spital. De atunci am tăiat carnea de pe lista alimentelor ", a spus Irina Loghin, potrivit impact.ro.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel