Ionuț Rusu, celebrul comediant, a fost șofer de TIR. Povestea hilară a primei sale experiențe cu mașina de 40 de tone: „Mama nu plângea de dor, plângea că știa că s-ar putea să nu mă mai întorc”

Data actualizării: | Data publicării:

„Începusem să plâng, voiam să mă întorc acasă, autostrăzile se făceau câte opt”.

Ionuț Rusu este unul dintre cei mai apreciați influenceri și comedianți din România. Nu multă lume știe faptul că el a fost șofer de TIR, ca primă experiență profesională, la numai 20 de ani. Cu toate acestea, povestea „TIR-ului” nu a fost una foarte plăcută, mai ales că, spune el, nu a fost deloc de el. A făcut această meserie de dragul tatălui său, care era foarte pasionat de mașinile „mari”. Conversația  avut loc în cadrul podcastului HappyFish TV.

„Era un cult, la 18 ani trebuia să rămâi în rândul lumii și să iei permisul de conducere și mulți știam că nu o să luam BAC-ul, așa că măcar o realizare să avem. Am făcut școala pentru TIR. Nu trebuia să-l iau permisul de TIR. I s-a făcut milă polițistului de mine, mă pusese să promit că nu voi conduce. Plecasem după o săptămână în cursă. Mi se pare extrem de greu să conduci un TIR. Cum naiba îl pui în anumite locuri... Aveam 21 sau 22 de ani când conduceam făceam asta.”, a mai povestit el.

Vezi și: Ionuț Rusu și Andrei Ciobanu, prima reacție după ce și-au dat demisia de la KISS FM: „A venit timpul să pasăm altcuiva salariul”. Care este adevăratul motiv al plecării

Tatăl lui era polițist, dar și șofer de TIR part-time

Cu toate că era polițist, tatăl lui Ionuț Rusu era și pasionat de TIR-uri, astfel că a putut să-l ajute pe fiul său cu primele drumuri de la începutul carierei sale.

„Am fost în primele două curse cu tatăl meu, că el era șofer de TIR part-time, că el e polițist, dar lui îi place foarte mult treaba asta. El pleacă în concedii cu TIR-ul, nu merge la mare, pleacă cu TIR-ul. Am fost până la Hamburg. El mergea cu mine ca să mă ajute. Nu-ți dă nimeni TIR-ul pe mână așa ușor. Teoretic, când ești pe TIR, trebuie să pleci o lună în echipaj cu un șofer cu experiență, doar că eu am mers cu taică-miu în Franța. Din România am plecat. Cu el era mai simplu, orice parcare o făcea el, tras la rampă tot el, și veniserăm acasă și urma Paștele într-o săptămână. Titularul de pe camionul cu care am fost noi nu mai știu ce pățise, iar tata nu mai avea concediu, iar tata mi-a zis că e timpul „să mă arunce mai repede”. Eu nu voiam să merg singur. Mă vedea el ca pe o speranță și am plecat, am cedat, tot din România în Germania.”, a mai adăugat acesta.

Vezi și: Primele imagini de la Nunta pe bani a lui Mircea Bravo / Trailer

Mama lui era foarte emoționată, dar nu din cauza plecării fiului, ci pentru că știa că nu are priceperea tatălui său, iar prin urmare era în pericol pe autostrăzile europene.

„Plecasem noaptea la două. Mama nu plângea de dor, plângea că știa că s-ar putea să nu mă mai întorc. Am luat TIR-ul, era în fața blocului, maică-mea se uita la TIR, după aia se uita la mine, începea să plângă. Am mers cu 40 la oră până la Vamă, aveam în spatele meu cortegiu, coloană oficială. Aveam și stație și număr de Ungaria la mașină. Ce fel de înjurături am auzit de la români...Ei credeau că merg la consum...Aș fi vrut eu, nu le răspundeam. Le făceam semn că e stricat camionul când mă depășeau.”, a mai adăugat acesta.

Vezi și: Giulia Anghelescu și Vlad Huidu, jefuiți în Columbia. Concurenții America Express ar fi avut armele îndreptate asupra lor

I se stricase GPS-ul în Austria

Punctul culminant a fost în momentul în care i s-a stricat GPS-ul pe care i l-a montat tatăl său. El l-a asigurat pe Ionuț că este calitatea întâi.

„Ghinionul a fost că la granița cu Austria se stricase GPS-ul, iar pe atunci nu aveai smartphone, era doar roaming, doar o secundă era 25 de euro. I-am dat reset peste reset, după ce tata a zis că e cel mai bun GPS, că luase unul nou. Era unul românesc, prima firmă românească care făcea GPS-uri. Începusem să plâng, voiam să mă întorc acasă, autostrăzile se făceau câte opt. Mi-a zis că trebuie să dovedesc, să iau o hartă de la benzinărie și m-a ajutat și el. Am ajuns la destinație până la urmă.”

Vezi și: Copiii Andreei Esca, Romică Țociu, Iulia Albu și iubitul ei, Mike sunt printre concurenții noului sezon America Express



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel