Florin Piersic, moment paranormal cu sora decedată: „Nu exagerez cu nimic. În clipa următoare am văzut-o”

Data publicării:
Florin Piersic, captură video Youtube
Descriere foto: Florin Piersic, captură video Youtube

Actorul a povestit întâmplarea marcantă de natură paranormală pe care a avut-o cu sora sa.

Florin Piersic, unul dintre marii actori rămași ai secolului și mileniului trecut, cu dragoste față de om, de frumos, de artă. Un personaj care își îndrăgește ființa maternă, după cum a și zis în cartea sa „Viața este o poveste”: „Dacă stau un pic și dau timpul înapoi, tot, absolut tot ce am făcut, este legat de ea, de mama.” Actorul are numeroase povești și surprize pentru public, iar de data aceasta, artistul surprinde fanii cu o povestioară desprinsă din anii tinereții.

Întânire paranormală

Actorul a avut ocazia ca, la 22 de ani, să privească o creație de artă care să-i răscolească sufletul din plin.  Scena parcă este surprinsă pe un platou cu filme paranormale deoarece în acea piesă de ară, Florin Piersic a văzut-o pe sora sa decedată cu ani în urmă.

'Vreau să spun că, în momentul în care am ajuns la Paris, m-am dus în Montmartre. Și atunci am văzut, am urcat și am văzut expoziție de tablouri. Nu exagerez cu nimic. În clipa următoare am văzut-o într-un tablou pe soră-mea, care murise să o salveze pe colega ei. Când părinții mei au avut cea mai mare suferință pe care o poate avea o familie. Să o piardă pe Lucica noastră, iar eu să o văd în fotografie la Paris. Scria 5 franci. Bani aveam. Dar eu visam doar Coca-Cola.

 

Mă întorc să o cumpăr. Când am venit, toate erau acolo, numai desenul ăsta în peniță nu mai era. Și l-am întrebat pe cel care le vindea și mi-a spus că a trecut cineva și a cumpărat-o. 'Tocmai pe aceea?' 'Da.' Atunci i-am dat telefon mamei mele, îmi aduc aminte și cine m-a ajutat să o sun. Nu era un telefon mobil. Și i-am povestit mamei și ea mi-a spus: ‘Lucica a fost cu tine la prima ta călătorie. Ea a vrut să fie cu tine. Aia e fotografia pe care ai văzut-o’', și-a încheiat Florin Piersic povestioara legată de sora lui, conform Viva.ro.

Vezi și: Mihai Bendeac, în genunchi în fața lui Florin Piersic. Ce i-a spus marelui actor, după ce i-a pupat mâna: „O întâmplare care m-a rupt. Te iubesc mult”

Un subiect conex ar fi: Florin Piersic, întâlnire cu Pablo Picasso. Ce i-a cerut actorul: „Peste 20 de ani!”

Poate ești interesat și de: Florin Piersic a împlinit 87 de ani. Marele actor își sărbătorește aniversarea pe scenă: „O pasăre rară în lumea asta”

Decesul Lucicăi

Acest eveniment a fost unul foarte traumatizant deoarece tânărul Florin Piersic a aflat de decesul surorii sale încă de la șase ani. După cum povestește autorul în cartea sa, niște pescari au găsit-o pe Lucica plutind pe valurile Prutului. Aceasta era dispărută de cel puțin 4 zile. Părinții au fost în șoc, iar pentru a se regăsi s-au retras la București pentru o vreme. Florin Piersic avea 6 ani pe atunci, iar acțiunea se întâmpla în 1942. Pe toată această perioada, viitorul actor a locuit la o altă familie care a avut grijă de acesta.

„În doliu mi-a apărut atunci și așa o am în fața ochilor, până în ianuarie 1957, când a venit la piesa „Peer Gynt”, cu care îmi dădeam examenul de absolvire a Institutului, spectacol regizat cu bucurie și dăruire de Dinu Cernescu, coleg al meu la clasa de regie.

A fost felul ei de a sărbători reușita mea, înlocuind doliul cu o bluziță colorată. În pauza dintre actul întâi și doi, prin gaura cortinei și prin ceața lacrimilor pe care nu mi le puteam opri - era după scena lui Aase, mama lui Peer, interpretată minunat de colega mea Leopoldina Bălănuță -, mă uitam la figura mamei mele. Parcă avea ca „Sfântul”, Rooger Moore, o aureolă deasupra capului, atât de fericită era, de emoționată, primind cuvintele spectatorilor vecini. Și credeți-mă, simțeam de parcă ar fi vrut să străpungă cu privirea ei cortina, să vadă ce fac, cum mă simt, să-mi dea putere. De aceea mi-a fost și atât de greu după ani și ani, în seara în care l-am văzut și l-am aplaudat pe băiatul meu Florin Jr., în aceeași sală din același loc, ca absolvent al aceluiași Institut. Chiar dacă ea nu mai este și chiar dacă, poate, dumneavoastră ziceți acum: „ăsta-i cam nebun!”, vă spun eu că nu sunt și că puteți zice orice, oricum eu o port pe mama cu mine mereu și așa mă simt bine”, scrie maestrul în cartea sa. 

 

Poate ești interesat și de: Florin Piersic, mărturii emoționante despre cea care i-a dat viață: „Cea mai fără de pereche ființă”

Vezi și: Florin Piersic, umilit de o colegă de breaslă, după incidentul de la Cluj. Secretul care a ieșit la iveală abia acum



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel