Florin Piersic, întâlnire cu Pablo Picasso. Ce i-a cerut actorul: „Peste 20 de ani!”

Data actualizării: | Data publicării:

Celebrul actor român Florin Piersic a povestit despre întâlnirea cu pictorul de renume Pablo Picasso, momentul care l-a marcat pe artist.

Florin Piersic s-a întâlnit prima oara cu Pablo Picasso în tinerețe, iar cel din urmă i-a transmis un mesaj ce avea să-l urmărească prin timp pe acesta. Astfel, legăturile celor doi artiști s-au strâns spre imposibilitate, întrucât artistul spaniol a încetat din viață în anul 1973, fapt ce a dus la imposibilitatea întrevederii celor două somități.

„Cea mai minunată întâmplare a fost întâlnirea mea cu Picasso. A lui Florin ăsta, care acum are 87 de ani. Și i-am spus: „Spuneți-mi, scrieți-mi ceva! Și atunci mi-a desenat un cal cu coada în vânt, cu penița. Dar, știți cum? În trei minute. Și mi-a scris: „Florine”. Așa e la ei. A scris „Florine, să ne vedem peste 20 de ani. Pablo Picasso”. Eu nu l-am mai prins pe el, pe Picasso după 20 de ani, pentru că el, între timp, a plecat într-o stea. Dar am asta, amintirea aceasta, de la el”, a spus actorul la Festivalul Cinemaiubit de la Brașov, potrivit VIVA

„Florinel, vreau să îți spun ceva.”

În drumul său către Cannes, Piersic a primit de la mama sa un pui în geamantanul propus călătoriei: „Mama, înainte de a mă sui în avion, mi-a spus: Florinel, vreau să îți spun ceva. Ți-am pus un pui prăjit. Să-l mănânci, că ție ți-e foame destul de des.”

Pe timpul tinereții sale, actorul era recunoscut în familie pentru cât de des i se făcea foame. La decolare acesta a vrut să scoată puiul pus de mama sa în geamantan: „Nici nu a plecat avionul că m-a plesnit o foame și mă gândeam ce fac… Îmi zic: ‘Ia să scot puiul’. L-am scos din geamantanul acela pe care îl aveam eu, destul de modest.”

O situație foarte bine ilustrată este momentul în care regizorul Gopo îi atrage atenția lui Piersic și spunându-i că vor primi mâncare , actorul explicând: „Aveam smokingul lângă pui, la care, prima dată în viața mea, Gopo, pe care nu-l știam cine e, după aceea m-a lămurit, m-a apostrofat.”

Florin Piersic nu știa unde e Cannes

Alături de regizorul Ion Popescu Gopo, actorul Florin Piersic a reprezentat cinematografia țării noastre în Franța.

„Acest om, Jean Barb, care era coleg și prieten cu Liviu Ciulei, mi-a spus: ‘Vezi că ești ales să fii reprezentantul cinematografiei românești la Cannes’. Îmi pare rău că trebuie să vă spun, mai ales voi ăștia tineri, care ați venit mai târziu, eu spun adevărat. Aveam 22 de ani și jumătate. Habar nu aveam ce e aia Cannes.”, a mai declarat acesta pentru sursa citată anterior.

 

Și m-am dus acasă și le-am spus mamei și tatălui meu: ‘Auziți, mi-a spus cineva că plec la Cannes’. La care, părinții mei, tata medic veterinar, că și ei sunt oameni, mama mea casnică, dar fiică de preot din Bucovina, dar minte țuțurlie, cum spunea colegul meu, Cosma Brașoveanul, au zis: ‘Hai să căutăm unde e Cannes’ și au găsit Cannes în Franța. Mi-am făcut smoking. Nici nu știam ce e aia. Papionul era cât o frunză de stejar, a fost ceva extraordinar', a povestit marele actor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel