Îndulcitorii naturali cu care putem înlocui zahărul: „Are zero calorii. Poate fi folosit ușor și de diabetici”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Mario Popescu a dezvăluit care sunt îndulcitorii naturali care pot înlocui oricând zahărul.

Extrem de multe persoane își doresc în ultima vreme să adopte un stil de viață sănătos, iar printre primele schimbări pe care trebuie să le facem este să renunțăm la zahăr, spun nutriționiștii. Invitat în cadrul emisiunii „Vorbește lumea”, de pe Pro TV, Mario Popescu a explicat faptul că nu este necesar să renunțăm de tot la senzația de dulce, însă trebuie să optăm pentru alternativele naturale de îndulcitori. Prima opțiune ar fi siropul de arțar.

„Siropul de arțar. Este un îndulcitor foarte sănătos, dar mare atenție. Cu cât el este mai închis, cu atât numărul de atioxidanți este și el mai ridicat. Este împărțit în mai multe categorii, de la a, la d, gradat. Are un gust plăcut, caramelizat, îl putem folosi fără nicio problemă în ceai, pentru micuri dejun, dar foarte mare atenție la cantitate. După cum am spus, el conține jumătate din numărul caloriile pe care le conține zahărul.”, a declarat Mario Popescu în cadrul emisiunii Vorbește lumea.

Citește și: Motivul pentru care trebuie să gătești pastele al dente. Carmen Brumă: „Ajută sănătatea și silueta”

 

Mierea și siropul de agave, pe lista îndulcitorilor naturali

În continuare, acesta vorbește și despre miere, care este principalul îndulcitor pe care toată lumea îl are la îndemână. Totuși, Mario Popescu trage și un semnal de alarmă în privința acestui aliment. 

„Mierea este un îndulcitor la îndemâna oricui, dar foarte mare atenție cum o folosim, ea nu se folosește în preparate fierbinți, pentru că atunci devine toxică. Acești compuși toxici pot aduce mai multe dezavantaje sănătății, decât beneficii. Mierea are și o densitate mai mare, deci ea are și numărul de calorii ca al zahărului, deci punem puțin.”, a continuat acesta. 

Nu ar trebui să uităm nici de siropul de agave, care poate fi folosit chiar și în băuturile fierbinți, spre deosebire de miere. 

„Siropul de agave este și el o variantă foarte sănătoasă. Siropul de agave vine la pachet și el cu un număr de antioxidanți, de vitamine, minerale, îl putem folosi oricând. Nu interferă cu temperatura înaltă a preparatelor.”, a continuat el.

Te poate interesa și: Lidia Fecioru, remediul natural care vindecă rinita alergică: "Se pune o picătură, de 2 ori pe zi"

 

„Poate fi folosit ușor și de diabetici”

Extrem de popular este și siropul de stevie, spune Mario Popescu, care recomandă acest îndulcitor chiar și pentru diabetici. 

„Siropul de stevie este și el foarte folosit și foarte utilizat, deoarece are zero calorii. Nu putem mânca nici chiar oricât, e importantă cantitatea la orice aliment. Folosim cu moderație, în locul zahărului. Poate fi folosit ușor și de diabetici.

Există și zahăr de cocos, are un gust foarte plăcut, dar la fel, consumat cu moderație. Are un indice glicemic mediu, spre ridicat. Impactează glicemia, nu ca zahărul.”, a mai spus Mario Popescu.

VEZI și: Cinci alimente minune, care vor arde grăsimea abdominală. Trebuie să le introduci în alimentația ta

 

Ce este aspartamul

În final, Mario Popescu a ales să vorbească și despre aspartam, un îndulcitor artificial, care are extrem de multe teorii, până în prezent. 

„Aspartamul este un îndulcitor artificial. Sunt păreri pro și contra în privința lui. Este un îndulcitor extrem de mediatizat și a fost descoperit întâmplător. Este compus din doi aminoacizi, iar prin combinația lor a rezultat acest gust dulce. Este încă în studii. Sunt voci care susțin că nu e sigur pentru consumul zilnic.”, a conchis acesta. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel