Humusul, un aliment sănătos din năut. Beneficii uimitoare pentru organism

Data publicării:
Humus, foto Unsplash/ sursa Nicholas Barbaros
Descriere foto: Humus, foto Unsplash/ sursa Nicholas Barbaros

Humusul este un fel de mâncare din Orientul Mijlociu. Poate fi găsit în majoritatea magazinelor alimentare și vine într-o varietate de arome. 

Potrivit Healthline, humusul "a fost legat de multe beneficii impresionante pentru sănătate și nutriție", datorită profilului său impresionant de nutrienți. 


Acesta conține multe vitamine și minerale, inclusiv mangan, cupru, acid folic, magneziu, fosfor, tiamină, vitamina B6 și potasiu. Humusul este, de asemenea, o sursă bună de fier, care ajută la creștere și dezvoltare, precum și de zinc, care menține sistemul imunitar puternic.


Acest preparat oferă 7,9 grame de proteine vegetale per porție, ceea ce îl face o opțiune proteică excelentă pentru vegani și vegetarieni. 


Fierul, acidul folic, fosforul și vitaminele din complexul B pot fi dificil de consumat în cantități suficiente pentru persoanele care urmează o dietă bazată pe plante, așa că humusul este un adaos excelent pentru aceste diete. 


Datorită profilului său nutritiv, humusul poate ajuta la combaterea inflamațiilor, la reducerea riscului de boli de inimă și la controlul nivelului de zahăr din sânge.


Humusul este o sursă bună de fibre alimentare


Fibrele ajută sănătatea digestiei și te pot menține sătul întreaga zi. De fapt, persoanele care consumă în mod regulat năut sunt cu 53% mai puțin predispuse să fie obeze, potrivit unui studiu din 2016, citat de Health.


Cel mai bun mod de a adăuga humus în dieta ta este să îl faci acasă. Pur și simplu amestecați năut fiert, tahini, ulei de măsline, suc de lămâie și un vârf de cuțit de sare într-un robot de bucătărie până când se omogenizează. Poți adăuga și alte ingrediente pentru a spori aroma, dacă dorești, inclusiv ardei copți, avocado, dovleac sau fasole neagră.

 

Citește și: Oregano, 5 beneficii pentru sănătate. Te protejează de infecții, boli difestive și ține cancerul la distanță



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel