Greșeli pe care le faci când gătești. Cum te poți îmbolnăvi

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Când gătești comiți o serie de greșeli banale care își pot pune în pericol sănătatea. Sunt detalii cărora nu le dăm importanță, dar care contează.

Atunci când gătești trebuie să ai în vedere patru aspect majore. CDC arată că germenii pot fi răspândiți atunci când gătești.

”Nu răspândi germeni când gătești. Folosește ustensile separate pentru mâncarea gata de mâncat și pentru carne crudă, pui, fructe de mare și ouă. Spălați ustensilele cu apă fierbinte, cu detergenți de vase sau în mașina de spălat vase după fiecare utilizare”, arată CDC.

Patru pași pentru a găti sănătos

CDC arată care sunt cei patru pași simpli de urmat atunci când gătești.

- SPALĂ

- SEPARĂ

- GĂTEȘTE

- RĂCEȘTE

Cei patru pași te pot ajuta să te protejezi pe tine și pe cei dragi de toxiinfecțiile alimentare.

Spală

CDC ne arată că trebuie să ne spălăm des mâinile și suprafețele pe care gătim. Germenii care provoacă intoxicații alimentare pot supraviețui în multe locuri și se pot răspândi în jurul bucătăriei.

Spălați-vă pe mâini timp de cel puțin 20 de secunde cu săpun și apă caldă sau rece înainte, în timpul și după pregătirea alimentelor și înainte de a mânca.

Spălați-vă întotdeauna pe mâini după manipularea cărnii nefierte, a puiului și a altor păsări de curte, fructe de mare, făină sau ouă. Spălați-vă ustensilele, tocătoarele și blaturile cu apă fierbinte, cu detergent de vase, după pregătirea fiecărui produs alimentar.

Clătiți fructele și legumele proaspete sub jet de apă.

Separați

Nu contaminați încrucișat. Carnea crudă, păsările de curte, fructele de mare și ouăle pot răspândi germenii la alimente gata de consum, cu excepția cazului în care le păstrați separate. Când faceți cumpărături, păstrați carnea crudă, păsările de curte, fructele de mare departe de alte alimente.

Păstrați carnea crudă sau marinată, păsările de curte, fructele de mare și ouăle separat de toate celelalte alimente din frigider. Depozitați carnea crudă, păsările de curte și fructele de mare în recipiente sau pachete sigilate, astfel încât zeama acestora să nu se scurgă pe alte alimente.

Utilizați un tocător sau o farfurie pentru carne crudă, păsări de curte și fructe de mare și un tocător sau o farfurie pentru produse, precum pâinea și alte alimente care nu vor fi gătite.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel