Grecia va impune noi reguli. Cum vor putea intra clienții în restaurante

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Nathan Boadle
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Nathan Boadle

Grecia le va solicita clienţilor restaurantelor, barurilor şi cafenelelor care deţin spaţii în interior să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19, a anunţat marţi guvernul de la Atena, ca măsură de limitare a creşterii ratei de infectare cu coronavirusul.

Potrivit noilor reglementări, care vor rămâne în vigoare până în august, toate locurile în localurile "indoor" vor trebui să fie pe scaune. Persoanele care servesc masa pe terasele restaurantelor nu vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau a unui test.

''Este esenţial să nu se dea impresia că pierdem controlul asupra pandemiei, astfel că industria noastră turistică poate funcţiona normal'', a declarat ministrul grec al dezvoltării, Adonis Georgiadis, într-o conferinţă de presă.

O aplicaţie lansată de guvern, COVID FREE GR, care poate scana certificatele digitale europene sau rezultatele testelor PCR va fi disponibilă pentru restaurantele, barurile şi cafenelele "indoor" pentru a se asigura respectarea noilor reguli.

Grecia mizează pe revitalizarea sectorului său turistic în această vară, dar este îngrijorată de o creştere a numărului de cazuri a infectării cu noua variantă Delta a coronavirusului. Aproximativ 41% dintre greci sunt complet vaccinaţi până în prezent.

Grecia a raportat luni 2.065 noi cazuri de COVID-19 şi zece decese în 24 de ore. Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus începând din februarie anul trecut a ajuns la 440.872, dintre care 12.802 de cazuri fatale.

Ministrul sănătăţii Vassilis Kikilias a afirmat că întregul personal medical care asigură îngrijirea la domiciliu va trebui ca până la 16 august să se vaccineze cu prima doză, o măsură obligatorie anunţată luni de către premierul Mitsotakis. Aceeaşi cerinţă se va aplica personalului medical din spitale şi policlinici cu data de 1 septembrie. Clinicile care încalcă această măsură vor fi pasibile de o amendă de 50.000 de euro, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Calatorii


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel