Grăsimile alimentare, necesare pentru organism. Bilic: Ficatul nostru este obosit sau dezechilibrat și produce prea mult colesterol

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Grăsimile alimentare sunt necesare pentru funcționarea optimă a organismului.

Grăsimile alimentare nu cauzează colesterol. Mai mult, acestea sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului. Lipidele (grăsimile), proteine și glucidele sunt macronutrienții din alimentația noastră, iar aportul lor suficient este esențial pentru funcționarea normală a organismului. Din păcate, încă există persoane care vor să slăbească și cred că nu ar trebui să consume grăsimi.

Acest lucru este FALS. Deși consumul de grăsimi trebuie să fie limitat, corpul noastru are nevoie de lipide, iar tipul de grăsime ales este cel mai important factor în menținerea sănătății.

Rolul ficatului pentru producerea colesterolului

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat care este procentul de grăsime care se regăsește în diferite produse alimentare și care este rolul acestora în organism. 

”Din anii 70, grăsimile animale au fost acuzate de toate relele din viața noastră, când, de fapt, zahărul era vinovatul. A fost nevoie de 50 de ani să distrugem acest mit. Nu colesterolul din mâncare este vinovat. Ficatul face singur colesterolul. 

Colesterolul alimentar are un impact pe nivelul total de colesterol. Nu untul și cașcavalul sunt de vină, ci ficatul nostru care este obosit sau dezechilibrat și produce prea mult colesterol. 

Procentele de grăsime prezente în alimente

- 3,5% grăsime în lapte

- 45% grăsime în cașcaval

- 70 grăsime în slănina 

- 45% grăsime în mezelurile concentrate

- 20% grăsime în carnea proaspătă și împănată

- 4% grăsime în mușchiuleț

Uleiul de floarea soarelui sau uleiul de măsline sunt produse care au 100% grăsime. Niciun gram de apă. Uleiul, paradoxal, este mai concentrat în calorii decât untul și slănina. Oleaginoasele și semințele sunt o sursă de nutrienți, în jur de 40% grăsime, în jur de 600 de calorii suta de grame.

Avocado este un unt vegetal. Avocado nu se mănâncă cu bucata. Are 350 de calorii un fruct de avocado. Grăsimea se mănâncă cu măsură, dar este esențială în alimentația noastră”, a spus medicul nutriționist, Mihaela Bilic, la Pro TV.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel