Gheorghe Turda, critici dure la adresa lui Ducu Bertzi: „Nu a avut bunul simț..”. De la ce a pornit războiul dintre cei doi

Data publicării:
Gheorghe Turda, Ducu Bertzi, sursa Facebook, Ducu Bertzi oficial
Descriere foto: Gheorghe Turda, Ducu Bertzi, sursa Facebook, Ducu Bertzi oficial

Gheorghe Turda lansează mai multe acuzații la adresa unui coleg de breaslă.

Gheorghe Truda nu s-a ferit niciodată de la a spune lucrurilor pe nume, chiar dacă acest lucru îi vizează direct pe colegii de breaslă. Interpretul de muzică populară a adus, de-a lungul timpului, diferite acuzații către diverși soliști, iar în vizor se pare că a intrat acum chiar cântărețul Ducu Bertzi. Gheorghe Turda este foarte supărat din cauza faptului că acesta a ales să-i cânte melodiile, fără să-i ceară aprobarea sau fără să-i menționeze măcar numele, lucru ce nu poate fi trecut cu vederea de către artist.

“Părerea mea față de fostul meu coleg de scenă Ducu Bertzi, pentru că el este folk-ist nu e cântăreț de folclor și este cu totul altceva… pot să spun că eu l-am apreciat și-l apreciez la modul general pe Ducu, că este moroșan de-al meu, dar el nu se năștea când eu cântam aceste piese muzicale”, a declarat interpretul de muzică populară la Antena Stars, potrivit spynews.

Citește și: Gheorghe Turda iartă, dar nu uită. Artistul dă de pământ cu tânăra generație: „Nu sunt pregătiți pentru viață”

„Nu a avut bunul simț să-mi ceară voie”

Artistul spune chiar că l-a rugat pe Ducu Bertzi să îi precizeze numele pe scenă, însă cel din umră nu a procedat așa. Gheorghe Turda nu va deschide un proces, însă îi atribuie acestuia mai multe cuvinte dure.

„El nu se năștea ca artist și ca persoană fizică, când eu cântam aceste piese muzicale. Dar sunt mâhnit de treaba asta, pentru că nu a avut bunul simț să-mi ceară voie. Am avut o singură discuție și i-am zis să declare pe scenă că este din repertoriul meu, atât i-am cerut.

Eu sunt ortodox și nu am de gând să mă plimb la procese pentru folclorul care ne aparține nouă. Nu voi intenta niciun proces pentru că, dacă lipsește bunul simț la un om, înseamnă că este prost educat”, a mai spus artistul.

VEZI și: Drama neștiută a lui Gheorghe Turda. "După o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine"

Gheorghe Turda, trădat de prieteni

De-a lungul timpului, Gheorghe Turda spune că a fost trădat în repetate rânduri de persoane apropiate lui. Mai mult, nu e vorba de persoane oarecare, ci de oameni pe care solistul susține că i-a ajutat foarte mult, în diverse contexte.

”Am avut foarte multe persoane care m-au trădat la viața mea. Enorm de mulți. Unora le-am dat și funcție și grade, când am fost șeful direcției de cultură la Ministerul de Interne. Au fost nerecunoscători, se cunosc ei. Nu vreau să dau exemple, pentru că știu prea bine cine sunt. Au venit după mine la ansamblul Ciocârlia și Ministerul de Interne, iar eu i-am ajutat.

Nu numai că m-au trădat, dar au distrus munca mea de o viață. Eu am clădit ansamblul Rapsodia, l-am reformat în 1990. De la 15 artiști, la vremea aceea, am adus în patru luni 86 de artiști. Când am plecat de acolo s-a terminat. În momentul în care am ieșit la pensie, tot ce a clădit Gheorghe Turda au distrus un individ și de o individă. Ei știu foarte bine cine sunt aceștia, știu și ei la rândul lor.”, a declarat Gheorghe Turda, pentru fanatik.ro.

VEZI și: Gheorghe Turda, critici dure la adresa Elenei Merișoreanu. De la ce a pornit totul: „Ce exemplu le dăm noi tinerilor”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel