Drama neștiută a lui Gheorghe Turda. "După o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine"

Data actualizării: | Data publicării:
Gheorghe Turda
Descriere foto: Gheorghe Turda

Figură arhicunoscută a folclorului din România, Gheorghe Turda ne-a însoțit de-a lungul anilor cu cântecele sale în momentele fericite ale vieții noastre. Jovial și mereu plin de viață, puțină lume a știut că interpretul ascunde în spatele zâmbetului, o dramă cumplită: boala necruțătoare de care a suferit soția sa și pierderea acesteia.

Gheorghe Turda a fost căsătorit timp de 37 de ani cu o cunoscută balerină, Elisabeta Turda, alături de care a trăit o foarte frumoasă poveste de dragoste și alături de care a luptat cu boala necruțătoare. Se pare că, așa cum dezvăluie cântărețul aceasta s-ar fi îmbolnăvit, în urma unui turneu din Japonia, în 1987, după ce ar fi vizitat Hiroshima, unde încă se mai aflau urme ale bombardamentului nuclear din 1945.

"În urma vizitei la Hiroshima a apărut boală, probabil din pricina climei şi a radiaţiilor"

”În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soţiei mele, prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanşat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitară. Acel turneu a fost extrem de solicitant, în 35 de zile am avut 32 de concerte şi foarte puţin timp de odihnă. În urma vizitei la Hiroshima a apărut boală, probabil din pricina climei şi a radiaţiilor care au persistat încă din 1945, chiar şi astăzi fiind urmări ale bombei atomice. Din păcate, după o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine. După moartea soţiei a trebuit să-mi continuu drumul vieţii, deşi nu a fost deloc simplu”, a declarat artistul conform Fanatik.ro

"Am ținut-o 22 de ani în viață " 

Se pare că faimosul cântăreț nu a putut să depășească această poveste tulburătoare și emoționantă care l-a făcut chiar și după atâția ani să izbucnească în lacrimi, invitat fiind la podcastul “Altceva cu Adrian Artene”.

”(…) A fost o relație foarte frumoasă, de 37 de ani, până când s-a îmbolnăvit în Japonia. Acolo s-a îmbolnăvit de leucemie, săraca. A fost cumplit de greu pentru că a avut o boală incurabilă. Și am ținut-o peste 22 de ani în viață prin atașamentul de tată și… A fost cumplit de greu!”

Dragoste cu năbădăi

Deși, a suferit enorm după cea care i-a fost soție, el a hotărât la un moment dat, să îți refacă viață alături de un alt nume sonor din muzică populară românească, mai tânăra sa colegă, Nicoleta Voicu.

Din păcate însă, povestea nu a avut un final fericit, cei doi despărțindu-se cu mult scandal, în presa vremii.

“Gheorghe Turda era foarte captivat de cariera profesională. Din timpul petrecut împreună, 99% îl acordă lumii, celor care îl contactau. Stăteam împreună, iar el vorbea la telefon. S-a întâmplat de nenumărate ori să se trezească dimineaţa şi, în loc să mă privească, să se uite la telefon.

Eu nu l-am înşelat, pentru că telefonul meu era în orice colţ din casă, însă dumnealui îl ţinea ori în buzunar, ori lângă farfuria cu ciorbă. Domnul Turda mă neglija ca femeie”, avea să declare interpreta la scurt timp după despărțire, conform Viva.

De un și jumătate, nu mai am treabă cu individa asta

Enervat la culme, de declarațiile Nicoletei, Gheorghe Turda avea să riposteze tăios:

„Dacă Nicoleta îmi mai pomenește numele, ne vedem la tribunal! Nu vreau să ne împăcăm, așa cum se zvonește sau cum crede ea, nu o mai primesc în dormitor! De un și jumătate, nu mai am treabă cu individa asta.

Ea are deja trei notificări și la Poliție și i-am trimis și prin avocat, dar tot nu se potolește. Nu vreau  să-i cer despăgubiri financiare, și așa e săracă și cu duhul și cu partea cealaltă, nu apelez la treaba asta.

Să se potolească, să nu-mi mai invoce numele în niciun context, nici artistic, nici personal, nu mă interesează. De un an și jumătate nu mai am nicio relație cu individa asta, mai ales că s-a lămurit treaba și cu Poliția, am fost verificat cu telefoanele, nu eu o sunam.

Cred că are și niște probleme psihice, zice că cineva o tot deranjează, că o urmărește și o sună la telefon de pe un număr ascuns. Sunt un om cu scaun la cap, ponderat, nu fac așa ceva, să dau telefoane. Să nu-mi mai pomenească numele, că ne vedem la tribunal. Ea a mai avut niște probleme și cu fostul soț, așa e ea, pusă pe ceartă”, declara artistul conform playtech.ro.

Dar, se pare că vremurile triste au apus, și în prezent interpretul trăiește o frumoasă poveste de dragoste dar pe care preferă să o țină departe de ochii curioșilor, declara el la Antena Stars.

 

 

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Cristina Nacar | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel