Fructul care te poate ajuta să slăbești. Este îndrăgit de toată lumea, însă puțini îi știu beneficiile

Data publicării:

Iată care este fructul pe care trebuie să-l incluzi în dieta ta.

Fie că le incluzi într-un smoothie, într-o prăjitură sau le consumi ca atare, bananele pot fi un adaos nutritiv delicios în dieta ta. Sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi fibrele alimentare, vitamina B6, vitamina C, potasiu, magneziu și mangan, dar oferă și o altă serie de beneficii pentru sănătate. Pe lângă toate aceste lucruri, specialiștii au identificat o legătură și între banane și pierdea în greutate. 

Spre deosebire de unele alimente fade asociate cu dietele, bananele aduc o adevărată explozie de aromă și nutrienți esențiali în farfurie, precum fibrele alimentare, care sunt extrem de importante în procesul de pierdere în greutate. Cercetările din domeniu făcute de-a lungul timpului arată că ele te pot ajuta să te simți sătul mai mult timp, ajutând, de asemenea, la reducerea aportului caloric și la pierderea kilogramelor, notează EatThis.

Iată trei moduri prin care bananele te pot ajuta să slăbești

1. Bananele pot fi folosite ca îndulcitor natural în locul zahărului

Pe lângă faptul că îți adaugă cu timpul kilograme în plus, studiile arată că zaharurile adăugate pot crește riscul de boli cardiovasculare, diabet și hipertensiune arterială. Bananele pot servi, astfel, ca un substitut dulce și nutritiv pentru zahărul rafinat în multe rețete. Acest fruct oferă o aromă și o dulceață aparte smoothie-urilor, fulgilor de ovăz sau chiar și produselor de patiserie. 

„Adăugarea de banane congelate în smoothie-uri, piure de banane în fulgii de ovăz sau într-o negresă sunt toate modalități creative de a îndulci aceste mese fără zaharuri adăugate”, explică Moody. „Zaharurile rafinate pot provoca inflamații dăunătoare care vă pot crește riscul de boală. Folosirea bananelor ca îndulcitor îți oferă mai puține calorii și îți adaugă și un plus de fibre, potasiu și alte substanțe nutritive pe care zahărul nu le poate oferi. În plus, mesele bogate în zahăr pot avea un impact negativ asupra foamei, în timp ce fibrele din banane pot ajuta la gestionarea ei.”

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de pastă de năut de post: „O masă completă pentru această perioadă, sănătoasă și sățioasă”

2. Bananele sunt o sursă excelentă de fibre

După cum îți dezvăluiam și anterior, fibrele sunt o parte esențială când vine vorba de procesul de pierdere în greutate. O banană medie conține peste 3 grame de fibre, ajutând în acest fel digestia și promovând sațietatea. Includerea bananelor în meniul tău poate contribui la o dietă mai echilibrată și mai satisfăcătoare, ceea ce este esențial pentru a scăpa de kilogramele în plus.


„Bananele conțin până la 12% din valoarea zilnică de fibre. Fibrele nu conțin calorii și nu pot fi digerate de organism, astfel încât pot reduce pasiv consumul de calorii și pot contribui la pierderea sănătoasă în greutate. În plus, bananele mai verzi conțin mai mult amidon rezistent, care se descompune și mai lent și poate acționa ca un prebiotic pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinului”, spune Moody.

3. Bananele ajută la reducerea balonării

Nu în ultimul rând, trebuie să mai știi și că bananele sunt bogate în potasiu, un mineral care joacă un rol crucial în menținerea unui echilibru corect al fluidelor din organism, acest lucru fiind necesar și pentru prevenirea balonării. 

„Dieteticienii recomandă în mod obișnuit bananele celor care suferă de disfuncții digestive și balonare.”, afirmă Moody. „Este posibil ca această reducere a balonării să nu ajute în mod direct la pierderea de grăsime, dar vă poate ajuta să vă urmăriți mai precis greutatea și să vă potriviți mai confortabil în haine.”

VEZI și: Trei exemple de meniu de post care te ajută să nu te îngrași. Recomandările nutriționistului Wasim Nazer



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel