Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Costă aproape 2 lei și îl mâncăm cu toții: O singură bucată crește cu 13 minute speranța de viață

Data publicării:
Foto Unsplash
Descriere foto: Foto Unsplash

Care sunt alimentele care cresc speranța de viață. Printre ele se află un fruct pe care-l mâncâm cu toții, fără să ne dăm seama ce beneficii are.

Potrivit unui nou studiu, unele alimente ne pot face mai longevivi. Cercetători străini din Michigan care au realizat studiul sunt de părere că, printre aceste alimente se află chiar un fruct banal, gustos, care se găsește tot timpul anului și pe care de altfel îl consumăm destul de des, fără să-i știm beneficiile.

Ei bine, potrivit rezultatelor cercetării, este vorba despre banană, iar consumul unei singure banane ne poate crește speranța de viață cu 13 minute și 30 de secunde.

Același lucru este valabil și în cazul somonului, dar depinde cum este gătit.

"Cercetătorii din Michigan au publicat un articol în revista Nature Food, acolo unde au explicat modul în care o banană poate prelungi viața oamenilor cu 13 minute și 30 de secunde. 

De asemenea, ei spun și că "somonul la cuptor oferă un interval mai mare de viață, cu aproximativ 13 minute și 5 secunde", spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii Alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj.


Ce beneficii au bananele pentru sănătate
 

O banană medie are cam 100 calorii și un indice glicemic scăzut, adică nu crește repede glucoza în sânge.

Ea conține vitamina B6, vitamina C, biotină, mangan, potasiu, cupru, fibre.

Bananele aduc beneficii: 

- cardiovasculare: potasiu reglează tensiunea arterială, sterolii blochează absorbția colesterolului, fibrele scad riscul cardiovascular

- digestive: fibrele reglează tranzitul intestinal, pectinele (din fibre) sunt implicate în transformarea glucidelor în fructoză, care, fiind naturală, nu crește glucoza în sânge foarte mult. 

- performanța sportivă: compoziția unică le face preferate printre sportivi pentru că reduc riscul de crampe musculare consumate cu o oră înainte de antrenament

Un kilogram de banane costă 6-8 lei, în funcţie de locul în care le cumpărăm, iar o bucată ajunge să coste la circa 1,5-2 lei.

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel