Florin Călinescu a dezvăluit motivul pentru care urcă rar pe scena teatrului: „Nu vreau să deranjez colegii”

Data publicării:
Florin Calinescu, foto Facebook
Descriere foto: Florin Calinescu, foto Facebook

Florin Călinescu a urcat foarte rar pe scena teatrului, în ultimii ani. Deși este actor de comedie la bază, el a ales lumea televiziunii

În ediția de vineri seară a emisiunii „Românii au talent”, Florin Călinescu a vorbit despre absența sa de pe scena teatrului. 


Dezvăluirea artistului a venit dupămomentul artistic al unei tinere, aspirantă la actorie, care a interpretat o piesă de-a poetului Matei Vișniec

Florin Călinescu, dezvăluiri inedite din culise de la Românii au talent: "Sunt doar eu"

„Denisa cred că ești talentată, cu siguranță. Cred că ești expresivă, textul mi s-a părut interesant. Asta face parte dintr-un spectacol sau este doar un monolog de sine stătător?”, a spus Smiley de la Românii au talent.


Florin Călinescu a dorit să rămână ultimul la jurizare și să explice cum vede el arta actorului. 

Florin Călinescu, despre drama care i-a lovit întreaga familie: „Vedeam în cimitir bătrâne care plângeau la morminte, iar noi stăteam doar în faţa bisericii”

 

Nu sunt bun să jurizez acest moment pentru că nu sunt fanul textelor lui Vișniec, după mine sunt ateatrale. Oamenii vor să vadă povești, intrigi, recitalurile poetice… am fost director la Teatru 15 ani și nu le-am agreat niciodată pentru că nu duc spre nimic. 

Sunt măiestria unor actori și atât. Pe de altă parte nu trebuie să ții cont de mine pentru că nici eu nu am știut la 14 ani sau la 17 ani ce să fac. 

Știi, întotdeauna m-a interesat reacția publicului. Am vrut să văd, eu sunt actor de comedie, dacă publicul nu zâmbește în primele 60 de secunde am plecat de pe scenă. Punct. Nu mă interesează. 

De asta am jucat și foarte rar, nu vreau să deranjez colegii, nu vreau să mă cert cu regizorii, dar cred că din cele două măști ale teatrului, eu mă pot ocupa de aia care râde. Să îi facă alții pe oameni să plângă, sunt destui. 

Trebuie să-ți definești genul, trebuie să-ți definești apetențele și talentul și cu siguranță într-o zi o să-l găsești. Vreau să te oblig să mai repeți și mâine”, este destăinuirea lui Florin Călinescu.

 

Florin Călinescu a dat la actorie ca să scape de învățat: „Nu mă duceam la școală, nu îmi plăcea nici o materie”

 

Florin Călinescu este una dintre cele mai iubite personalități din România. Umorul, sarcasmul și calmul care îl carecterizează, l-au propulsat rapid în topul preferințelor românilor. 


Îndrăgitul actor s-a născut pe 29 aprilie 1956,  la Timișoara.

A terminat UNATC-ul și a debutat în cinematografie în 1981, în Lumini și umbre. Regizorul Nae Caranfil l-a remarcat și l-a distribuit în filme mari, precum  E pericoloso sporgersi, Asfalt Tango și Filantropica.


La începutul anilor 90 debutează în Radio, ca prezentator al emisiunii „Duminicile celor singuri”.

În 1996 își face intrarea în televiziune, în ProTv, unde realizează matinalul „Ora șapte, bună dimineața”. Urmând apoi să dea lovitura cu emisiunea „Chestiunea Zilei”, pe care a realizat-o  între 1997 - 2001 și în 2003.


Este cunoscut și pentru emisiunile  „Procesul etapei”,  „Om la om” și, de câțiva ani, bucură publicul din postura de jurat la Românii au Talent.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel