Florin Călinescu, despre drama care i-a lovit întreaga familie: „Vedeam în cimitir bătrâne care plângeau la morminte, iar noi stăteam doar în faţa bisericii”

Data actualizării: | Data publicării:
Florin Călinescu, captură foto ProTV
Descriere foto: Florin Călinescu, captură foto ProTV

Florin Călinescu a avut o viață presărată cu momente de fericire absolută, dar și de durere fără margini. Actorul și-a pierdut soția, părinții și unul dintre fii. Dramele din familia juratului de la Românii au Talent au început însă înainte ca acesta să se nască.

Impresionat de momentul artistic al unei concurente de la  Românii au talent, care a cântat despre bunicul și străbunicul ei care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, Florin Călinescu și-a deschis sufletul și a vorbit despre tragedia care i-a lovit familia, înainte ca el să se nască. 

Bunicul său a plecat la război și nu s-a mai întors niciodată, motiv pentru care, familie nu a avut unde să-l jelească. 

Aveam 4-5 ani şi mergeam cu bunica la biserică. Vedeam în cimitir bătrâne care plângeau la morminte, iar noi stăteam doar în faţa bisericii. Mi-a explicat că în cimitir e doar o cruce pentru că bunicul meu murise la Stalingrad, nu i-au adus rămăşiţele acasă.

Abia pe la 17-18 ani am înţeles povestea, m-a emoţionat. Bunica mea a crescut singură doi copii, la țară, cu zâmbetul pe față. Bunicul a plecat la 20 de ani pe front şi aia a fost. Ea a murit la 90 de ani', a povestit Florin Călinescu la Pro TV. 

 

Dramele din Viața lui Florin Călinescu

 

Florin Călinescu a trăit niște dureri greu de descris. Soția actorului s-a stins din viață în 2005, răpusă de cancer. Ana Maria Călinescu s-a stins în ziua în care împlinea 47 de ani de viaţă şi 27 de la căsătorie. 


Atunci, Florin Călinescu s-a retras din televiziune pentru a se ocupa de cei doi fii ai săi. 

 

La câțiva ani distanță, durerea își făcea din nou loc în viața lui. Ambii părinți au murit, răpuși de cancer, la distanță de 2 luni. 


Ultima lovitură primită de actor a fost în 2012, când fiul său, Luca, și-a pus capăt zilelor. Tânărul avea 24 de ani atunci când a decis să se sinucidă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel