Pericolele expunerii la soare. Care sunt cele mai întâlnite riscuri: „Sunt pacienți care dezvoltă reacții alergice”

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Maria Lupan
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Maria Lupan

Dr. Pavelina Andrei, medic dermatolog, a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola,  despre pericolele expunerii la soare. 

Dr. Pavelina Andrei, medic dermatolog, a vorbit despre pericolele expunerii la soare. Deși soarele ne aduce o multitudine de beneficii, există și numeroase riscuri. Unul dintre cele mai periculoase riscuri ale expunerii la soare este arsura solară. Cel mai simplu mod de a evita arsurile este să ne protejăm prin acoperirea pielii și să nu ne expunem  razelor UV într-un mod necontrolat. 

PERICOLUL din spatele înțepăturii de albină. Medic: Reacțiile pot merge până la șoc anafilactic

Pericolele expunerii la soare

Odată cu expunerea prelungită la razele soarelui, pielea ne poate fi afectată. Pe lângă arsura solară, expunerea excesivă la soare  poate duce chiar și la cancerul cutanat. Totodată, dr. Pavelina Andrei a mărturisit că există persoane care dezvoltă reacții alergice la soare. 

Cum trebuie să-ți îngrijești pielea corect după expunerea la soare. Ce spun dermatologii

„Sorele nu face bine atunci când facem băi de soare, atunci când ne expunem într-un mod intempestiv la radiațiile ultraviolete, când nu ținem cont de sfaturile medicilor, când ne expunem în acel interval în care indicele de raze ultraviolete este foarte puternic și atunci, riscul de arsură solară este foarte mare. Știm clar că razele ultraviolete sunt benefice, dar într-un anumit interval orar pot fi chiar dăunătoare. Razele ultraviolete de tip A duc la îmbătrânire cutanată, iar cele de tip B duc la riscul de a face cancer cutanat.

Pe lângă aceste riscuri, soarele poate să ducă la urticarie solară. Sunt pacienți care dezvoltă reacții alergice la soare. Mai sunt și alte riscuri, cum ar fi: insolație solară sau agravarea unor fotodermatoze sau a unor dermatoze.”, a declarat medicul dermatolog, Pavelina Andrei, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Cum îndepărtezi corect căpușele. Dr. Pavelina Andrei, AVERTISMENT: „Nu trebuie să ne bazăm pe mituri”

Căpușele, pericolul din sezonul cald. Ce boli transmit și cum ne protejăm de mușcătura lor. Medic: Ne îngrijorăm când reacțiile nu mai sunt locale

 

Vezi interviul integral mai jos:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel