Erika Isac s-a confruntat cu anxietatea severă și depresia: „Am ajuns în punctul cel mai înalt. Cel mai mult a contat să trag eu de mine”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: YouTube/Erika Isac
Descriere foto: Captură video: YouTube/Erika Isac

Erika Isac a povestit pe rețelele sociale despre experiența sa cu anxietatea și depresia și cum face față perioadelor dificile din viața ei.

Într-un story postat pe contul său de Instagram, Erika Isac a împărtășit cu urmăritorii ei experiența sa cu anxietatea și depresia. Ea a mărturisit că a suferit de anxietate severă și depresie, două afecțiuni care, în cazul ei, păreau să fie strâns legate una de cealaltă.

Te-ar putea interesa și: Mihai Albu, diagnosticat cu cancer de prostată: „Încă mă aflu în perioada de convalescență ”

„Am avut anxietate severă și depresie, simultant”

Erika Isac a împărtășit că acum doi ani a atins punctul culminant al anxietății sale. În acea perioadă dificilă, a fost necesar să urmeze un tratament cu anxiolitice („antidepresive, dar cele mai slabe de pe piață”, așa cum spune ea). Astfel că a fost nevoie de intervenție medicală pentru a face față perioadei dificile prin care a trecut.

„Am avut anxietate severă și depresie, simultant. Erau, cumva, legate una de alta. Acum doi ani am ajuns în punctul cel mai înalt de anxietate. Am și urmat un tratament cu anxiolitice, adică antidepresive, dar cele mai slabe de pe piață care există”, a spus Erika Isac.

Te-ar putea interesa și: Andrei Ciobanu, prima reacție după ce s-a spus că l-a bârfit pe Iancu Sterp: „Ați aruncat cu pietre și ați crezut că puteți strica o prietenie”

foto: Instagram/Erika Isac

„Cel mai mult a contat să trag eu de mine, pentru că altceva n-ai ce să faci încotro”

Erika a spus că tratamentul cu antidepresivele a durat un an de zile și a subliniat că, în ciuda tratamentului medical, cel mai important lucru a fost efortul personal depus de ea pentru a-și depăși starea de anxietate severă și depresie.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic demontează mitul despre fibrele din alimente: „Fibrele nu au niciun rol nutritiv. Zero calorii”

Ea a recunoscut că nu a avut altă opțiune decât să se străduiască să se ridice deasupra stării sale și să meargă mai departe. Pentru ea, acest lucru a implicat să facă față provocărilor și să meargă înainte, chiar dacă lucrul acesta părea, la început, o misiune dificil de realizat. 

Spre finalul destăinuirii sale, Erika Isac a transmis un mesaj, prin care încurajează persoanele care trec sau au trecut prin aceleași probleme, să continue lupta. Ea le-a asigurat că, chiar dacă poate părea clișeic, într-o zi va fi mai bine. 

Declarația ei a fost un apel la empatie și înțelegere pentru toți cei care se luptă cu anxietatea și depresia, un mesaj că este în regulă să acceptăm ajutorul atunci când simțim că avem nevoie, să nu ne lăsăm pradă problemelor din viețile noastre și să nu ne ascundem în fața lor.

„Am urmat tratamentul respectiv timp de un an, dar cel mai mult a contat să trag eu de mine, pentru că, din păcate, altceva n-ai ce să faci încotro, decât să tragi de tine, să mergi mai departe, să te ridici din pat, să dai cu capul înainte, că n-ai încotro.

Te-ar putea interesa și: Adevăratul motiv pentru care Cătălin Moroșanu a vrut să fie eliminat de la Survivor All Stars: „De asta am plecat, nu am mai suportat” / video

Oricine se confruntă cu asta, dacă aude mesajul ăsta, să știi că o să vină mai bine. Știu că e clișeic, dar într-o zi o să fie mai bine”, a mai spus Erika Isac.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel