Elena Gheorghe a dezvăluit cum se prepară sucul de țelină pe care îl consumă zilnic: „M-a ajutat în problema mea cu stomacul”

Elena Gheorghe, foto Instagram
Descriere foto: Elena Gheorghe, foto Instagram

Elena Gheorghe a dezvăluit cum se prepară sucul de țelină Apio pe care îl bea zilnic, de peste 2 ani. 

Elena Gheorghe a început să bea suc de țelină Apio în urmă cu doi ani, după ce a descoperit că are probleme cu stomacul. Mai exact reflux Gastroesofagian. Vedeta spune că sucul obținut din această plantă a ajutat-o să șină simptomele sub control, însă beneficiile nu se opresc aici.

 

În urmă cu ceva timp, vedeta a dezvăluit, într-un interviu pentru Spectacola, că sucul de țelină nu lipsește din meniul ei zilnic.

„Îmi încep dimineața cu un pahar de apă plată cu lămâie pe care îl consum pe stomacul gol. Continui cu  alimentul care nu-mi lipsește din meniu, în nicio zi: țelina apio (îmi fac un Smoothie).
Pana în ora 14 consum doar fructe și legume, fără  grăsimi. Iar în partea a doua a zilei  mănânc somon, salate și seara o supă cremă”, a declarat Elena Gheorghe pentru Spectacola. 

Citește și: Oracolul vedetelor. 20 de întrebări pentru Elena Gheorghe / EXCLUSIV

Recent, artista a a filmat un video în care explică, pas cu pas, cum se prepară această băutură. 


„Nici n-am dat jos decoratiunile de Craciun si m-am apucat de filmat video-ul promis. Foarte multă lume m-a intrebat despre sucul de telina apio pe care îl consum in fiecare dimineață, așa că aveți aici mai multe informatii.

Dintr-un buchet de frunze de țelină (apio) ies cam 250 ml de suc de țelină stors, la storcătorul cu ac melcat. În cartea "Medical Medium" se recomandă să bem 500ml dimineața, pe stomacul gol ( dar trebuie sa incepi cu 150 ml si sa crești cantitatea treptat).

Dacă nu ai storcător, poți prepara sucul și la blender. Se spală frunzele, se adaugă în blender, cu foarte puțină apă. Compoziția rezultată se strecoară printr-o plasă fină sau tifon. Sucul obținut se consumă în locul cafelei de dimineață.

Ce conține sucul de țelină

Țelina conține niveluri ridicate de vitamina K și cantități apreciabile de vitamina A, vitamine B-2 și B-6, şi vitamina C și antioxidanţi importanţi. Țelina este, de asemenea, o sursă bună de nutrienți:

acid folic
potasiu
mangan
acid pantotenic
fibre dietetice

Beneficiile sucului de țelină

Efectele sucului de țelină asupra sănătății, așa au fost ele raportate de consumatori, sunt multe, de aceea le voi prezenta în lista de mai jos doar pe cele mai importante și mai credibile:

reduce balonarea
vindecă acneea
adjuvant în tratarea eczemelor și psoriazis
anti-inflamator
suport în menţinerea greutății
ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos
susține nivelul colesterolului
reduce riscul apariției ulcerului
luptă împotriva bacteriilor și a virsului Epstein-Barr

Lista cu beneficii a sucului de țelină este foarte lunga dar puteti vedea la finalul video-ului in ce afectiuni te poate ajuta.

Pe mine m-a ajutat foarte mult in problema mea cu stomacul( reflux), imi da energie cum nici cafeaua nu imi dadea iar sistemul meu imunitar este mult mai puternic.
Sanatate!”, a explicat vedeta pe rețelele de socializare. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELENA (@elenagheorgheofficial)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 05 ian, 12:30 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play