Efectul FABULOS pe care-l au cerealele integrale dacă mănânci zilnic 3 porții. STUDIU

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Nyana Stoica
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Nyana Stoica

Toată lumea știe că alimentația este deosebit de importantă atunci când vine vorba de sănătate. Dar cercetătorii spun că și porția contează spre exemplu, dacă vorbim de cerealele integrale. Iată ce efect fabulos au dacă mănânci zilnic trei porții: 

De ani de zile, ghidurile americane și europene de nutriție ne îndeamnă că mâncâm mai multe cereale integrale, iar noile dovezi aduse de studii clinice oferă un sprijin suplimentar acestui sfat. 

Spre exemplu, un nou studiu care vin în sprijinul acestei recomandtări a inclus date de la mai mult de 3.100 de persoane din cohorta Framingham Heart Study Offspring, care este urmărită din anii '70. Cercetătorii au urmărit la subiecții analizați modificările riscurilor legate de inimă și vase de sânge la intervale de patru ani, pe parcursul a aproximativ 18 ani.

Ei au descoperit că persoanele care au consumat cel puțin trei porții de cereale integrale zilnic au avut creșteri mai mici ale nivelului zahărului din sânge, tensiunii arteriale și dimensiunii taliei, în comparație cu cei care au consumat mai puțin de jumătate de porție pe zi. Rezultatele sunt foarte importante, întrucât creșterile acestor trei factori sunt asociate cu riscuri mai mari de a dezvolta boli cardiovasculare care pot fi fatale.

Citește continuarea pe DC MEDICAL și află care sunt cele mai bune cereale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel