Efectele surprinzătoare ale consumului zilnic de ciocolată. Ce se întâmplă în organism

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Este recomandată ciocolata cu gradul cel mai mare de cacao.

Ciocolata este una dintre cele mai populare produse dulci din întreaga lume, puțini fiind cei care nu o îndrăgesc. Indiferent de forma sub care se consumă, fie că e în înghețată, biscuiți, ciocolată caldă au clasica tabletă de ciocolată, sunt mulți care o savurează.

Ce se întâmplă însă în organism în cazul unui consum regulat? Nutriționista Courtney D'Angelo, autoarea cărții Go Wellness, susține că există efecte surprinzătoare. Este important să rețineți că nu toată ciocolata este creată la fel. Cacao, în forma sa naturală, este plină de antioxidanți și nutrienți sănătoși, astfel că varianta ciocolatei negre este adesea mai sănătoasă decât alte tipuri care vin cu adaos de zahăr.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Ciocolata neagră a fost asociată cu o posibilă îmbunătățire a sănătății inimii datorită puterii antioxidanților (flavonoizi).

”Există antioxidanți în ciocolata neagră care pot crește circulația sângelui în inimă, pot reduce riscul de coagulare și chiar s-a dovedit că scad tensiunea arterială”, spune D’Angelo. Altfel spus, ”o relație sănătoasă cu ciocolata ar putea reduce riscurile de accident vascular cerebral și al bolilor de inimă”, susține D'Angelo, citată de EatThis.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel