Eda Marcus, adevărul despre jurizarea de la Eurovision 2022: „Nu au fost probleme tehnice, așa cum s-a spus”

Data publicării:
Eda Marcus, foto Instragram
Descriere foto: Eda Marcus, foto Instragram

Eda Marcus, prezentatoarea TVR care trebuia să anunțe punctajul oferit de România la Eurovision 2022, a dezvăluit ce s-a întâmplat cu votul tării noastre.

Eda Marcus a fost șocată să afle că nu mai poate intra în direct, pentru a anunța punctajul pe care România i l-ar fi oferit, de fapt, Moldovei. Invitată în emisiunea „La Măruță”, de la Pro TV, Eda Marcus a explicat mecanismul de jurizare de la Eurovision și spune că România nu ar fi avut nicio problemă tehnică în transmiterea votului. 

Prezentatoarea TV afirmă că organizatorii Eurovision ar fi știut, încă de vineri seară, faptul că România ar fi acordat Republicii Moldovei cele 12 puncte, și nu Ucrainei. Mai mult, ea spune că organizatorilor nu le-ar fi convenit votul României și că ar fi schimbat special, pentru a acorda Ucrainei cele 12 puncte. 

„Ce trebuie să știe cei de acasă este că Eurovisionul se înregistrează șnur cu o seară înainte. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in situatia in care apare ceva neasteptat, sa bage caseta.

Jurizarea se face in seara respectivă. Juriul desemnat de TVR s-a întrunit vineri seara si au votat concurentii. Se face un tabel, notele sunt urcate intr-o platforma. Organizatorii aveau deja punctajul nostru de vineri seara, iar punctajul nostru era Moldova. 12 puncte ar fi mers catre Moldova.

Eu vineri am stat la cadru de la inceput pana la final. Am intrat, am repetat, am comunicat cu prezentatorii. Atunci nu se anunta notele reale, ele se trimit pe o platforma.

Acest ranking a fost trimis imediat dupa spectacolul de vineri seara, nu le-a convenit probabil organizatorilor. Datele sunt puse pe o platforma, sunt procesate și cu câteva minute înainte să intru eu în direct, cei de la EBU trimit, scot, practic, din platforma respectivă unde au fost introduse aceste note de către colegii mei, scot o foaie pe care eu trebuie să o arăt, este în prezența unui notar ”, a explicat Eda Marcus la PRO TV.

Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, prima reacție despre jurizarea concursului: „Nu înțelegem care a fost problema”

Eda Marcus: Foaia ne-a fost trimisă nouă de la „Împărăție”, să o transmitem


Mai mult, vedeta spune că a primit o foaie pe care era scris noul punctaj, care era complet diferit de cel pe care Televiziunea Română îl transmisese. 

„Treaba-i foarte serioasă. Se printează această foaie cu rezultatele și-mi este adusă mie într-un timp de 5 minute, cam 5 minuțele. Închipuie-ți tu, cam ce distanțe sunt în Televiziunea Română, cum aleargă cineva disperat cu foaia respectivă. Închipuie-ți șocul colegei mele, Liana Damian, care s-a ocupat de această procedură, în momentul în care alerga spre mine cu acea foaie, ea știind care era clasamentul pe care îl dăduse cu o seară înainte. Când s-a uitat pe foaie, mai avea 3 pași să ajungă în studioul meu, și a văzut Ucraina, 12 puncte le oferim Ucrainei. (...) Ce lucruri spun eu sunt dovedite. Colega mea suna responsabilul. Vedeti ca e o problema, noi nu aveam rezultatele astea. S-a comunicat ceva evaziv si i s-a spus să facem asa.

Mihai Trăistariu aruncă bomba. Ce spune artistul despre voturile de la Eurovision 2022: „Mi se pare foarte straniu”

M-am trezit cu foaia în care scria că trimitem Ucrainei 12 puncte. Foaia ne-a fost trimisă nouă de la „Împărăție”, să o transmitem. Nu au fost probleme tehnice, asa cum s-a spus. Suntem sase tari in aceasta situatie, trei am fost pedepsite, pentru ca nu ne-au lasat sa intram in direct. Daca intram, aia trebuia să spun. Sufletul meu ar fi spus altceva. Știi, e ca la tribunal, ce e pe foaie aia e. Avea semnătura, tot.

Șeful de trib a spus că acestea sunt notele, cele pe care trebuie să le arătăm. Nu vreau să fiu trasă la răspundere, dar am auzit că se pune aceeasi problema și pentru Moldova, chiar dacă ei au intrat in direct.

Ii felicit pe colegii mei care au avut curajul sa reclame aceasta situatie, pentru ca nu e corect. Am trăit șoc și groază.”, a completat prezentatoarea de la TVR.

Dan Negru, reacție neașteptată după Eurovision. Ce mesaj a transmis prezentatorul TV

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eda Marcus (@eda_marcus)

Cezar Ouatu, noi acuzații în scandalul de la Eurovision: Iuliana Marciuc și cei din delegație știu ce s-a întâmplat acolo

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel