Cezar Ouatu, noi acuzații în scandalul de la Eurovision: Iuliana Marciuc și cei din delegație știu ce s-a întâmplat acolo

Data publicării:
Captură video youtube/ Eurovision Song Contest, Cezar Ouatu/ Facebook
Descriere foto: Captură video youtube/ Eurovision Song Contest, Cezar Ouatu/ Facebook

Cezar Ouatu, dar și Mihai Trăistariu au oferit noi declarații, în legătură cu scandalul de la Eurovision.

Cezar Ouatu intervine din nou în scandalul voturilor de la Eurovision, unde România spune că ar fi oferit 12 puncte Moldovei, care de fapt au fost alocate Ucrainei. Mai mult, punctajul oferit de țara noastră nu a fost anunțat de Eda Marcus, așa cum era normal, ci de reprezentantul Eurovision de la Torino, fără nicio explicație. În acest sens, Cezar Ouatu lansează noi acuzații, în care spune că TVR ar trebui să fie răspunzător de acest lucru, iar România merita să fie susținută de Ucraina pe scena Eurovision 2022.

„TVR ar trebui să răspundă, până una alta suntem acuzați de fraudă, iar doamna Iuliana Marciuc și cei din delegație știu ce s-a întâmplat acolo. Am fost șocat să aștept votul nostru și să apară în loc reprezentantul EBU. E o enigma și cu cine a fost în juriu.. Până una alta, piesa noastră merita în top 10. Ucraina măcar din bun simț artistic, exceptând solidaritatea noastră față de ei sau faptul că le am dat 12 puncte, putea să ne dea măcar 4. Iar în meciul România-Moldova 0 puncte de ambele părți. Noi suntem naționaliști cu alții, dar uităm să fim între noi.”, a declarat Cezar Ouatu pentru impact.ro.

Mihai Trăistariu, noi declarații despre scandal

Și artistul Mihai Trăistariu este foarte implicat în acest scandal, spunând faptul că situația în care a fost implicată România nu este deloc una dreaptă.

„Anularea voturilor României e o măgărie. Nu-mi amintesc un caz similar în istoria participărilor noastre. Am avut o situație când am fost eliminați fiindcă TVR nu-și plătise cotizația de 100.000 de euro către EBU, dar nu și situația întâlnită aseară. Am văzut tot felul de comentarii pe forumurile internaționale dedicate Eurovision și mulți au discutat și despre chestia asta. Juriul EBU a invocat că nu se face legătura cu anumite țări și au precizat că notele vor fi date de calculator. Ori, Moldova ne-a dat zero puncte, iar noi, lor, același punctaj. Aici e măgăreața, fiindcă nu are cum să stea așa situația în realitate. Computerul acela e dubios.”, a precizat Mihai Trăistariu, pentru sursa citată.

"Cu atâția ucraineni refugiați în România, nu am primit niciun punct"

Mai mult, acesta este revoltat din cauza faptului că românii le-au sărit imediat în ajutor refugiaților ucraineni, când a izbucnit războiul, iar aceștia  nu și-au arătat deloc empatia față de poporul nostru.

„Moldovenii au cântat o melodie anul acesta exact pe tema București- Chișinău și au vorbit despre frăția noastră. Deci, exclus varianta cu zero puncte. Ori, calculatorul a dat 12 puncte Ucrainei, din partea României. Iar ucrainenii nu ne-au dat nimic. Cu atâția ucraineni refugiați în România, nu am primit niciun punct. Eu, în blocul în care stau avem trei familii de ucraineni. Mă întreb, atâtea familii de ucraineni care stau gratis la români și nici măcar un punct? Măcar un punct pentru atâtea familii aflate la noi în țară! Pentru atâtea vieți salvate! După părerea mea, e o chestie dubioasă în cele întâmplate. Rămân cu convingerea personală că EBU a dorit să scoată Ucraina în fața!”, a explicat Mihai Trăistariu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel