Două gustări pe care trebuie să le eviți cu orice preț. Ce efect au asupra siluetei: „O sursă șocantă de calorii, grăsimi și zahăr”

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Gustările pot fi o parte importantă a unei diete sănătoase. Atunci când nu este încă ora prânzului, foamea începe să se instaleze, nu este nimic greșit să iei o gustare rapidă. Când vrem să slăbim sau să ne menținem greutatea, este însă important să facem alegeri corecte în privința gustărilor. 

Cu toate acestea, alegerea unor gustări sănătoase este crucială. Gustările nepotrivite pot fi cu siguranță dăunătoare pentru sănătatea ta generală și ar putea sabota serios obiectivele tale de bunăstare, mai ales dacă încerci să slăbești. 

Pentru a descoperi două gustări procesate care ar putea să vă pună în pericol corpul de vis, adăugând kilograme în plus la tablou, am vorbit cu 

Chirurgul bariatric Dr. Hector Perez de la Bariatric Journal, a dezvăluit pentru She Finds care sunt cele două gustări de care ar trebui să te ferești, dacă vrei să slăbești.  El na spus că gogoșile și chipsurile sunt câteva dintre cele mai proaste opțiuni. 

 

 

 

1. Gogoși

Deși probabil că nu este surprinzător să auzi că gogoșile nu sunt niciodată o idee bună pentru sănătate, este important să ne amintim cât de rele pot fi pentru greutatea ta. Acest lucru se datorează unei combinații de mai mulți factori, de la faptul că sunt prăjite până la tot acel zahăr pe care îl împachetează, ceea ce poate duce la riscuri grave pentru sănătate.

"Gogoșile sunt făcute din făină albă procesată și prăjite în ulei nesănătos", avertizează Dr. Perez. "În plus, ele sunt de obicei îmbibate cu tot felul de toppinguri zaharoase și grase, cum ar fi glazuri, sosuri, chipsuri de ciocolată etc. Toate acestea le fac o sursă șocantă de calorii, grăsimi trans și zahăr - toate acestea pot contribui la creșterea în greutate în zona taliei (și în orice altă zonă!)".

Data viitoare când te lovește pofta de dulce, în loc să te întinzi după o gogoașă, el recomandă să alegi un smoothie îndulcit natural. "O alternativă sănătoasă ar putea fi un smoothie de casă plin de proteine, făcut cu fructe și legume, nuci și lapte de migdale", spune el. "Poți obține în continuare dulceața la care tânjești, dar fără caloriile adăugate." 

 

2. Chipsuri

Probabil că am căzut cu toții victime ale atracției unor chipsuri diabolic de delicioase. Cu toate acestea, deși există câteva opțiuni sănătoase, majoritatea chipsurilor pe care le veți găsi la magazinul alimentar sunt foarte procesate și teribile pentru pierderea în greutate. "Este foarte ușor să te răsfeți prea mult cu ele și, din păcate, sunt o sursă nesănătoasă de calorii goale", ne spune Dr. Perez.

El notează că sunt, de asemenea, bogate în sodiu, ceea ce vine cu partea sa de consecințe. Dr. Perez spune că a consuma prea multă sare "poate duce la balonare și retenție de apă", ceea ce nu este niciodată bine dacă încercați să intrați într-o mărime mai mică de blugi.

Din fericire, există o soluție bună. "O alternativă mai sănătoasă ar putea fi năutul prăjit. Au o textura similară, dar conțin fibre și proteine, ceea ce îi face o opțiune de gustare mult mai bună", recomandă Dr. Perez. Sună delicios - și sănătos!

Eliminând aceste gustări dăunătoare și făcând schimburi inteligente ca acestea - mai ales atunci când sunt combinate cu alte obiceiuri sănătoase - veți fi pe drumul cel bun pentru a vă atinge obiectivele de pierdere în greutate.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel