Două condimente neașteptate pe care trebuie să le adaugi în cafea. Au beneficii multiple pentru stimularea metabolismului

Data publicării:

Iată cum ar trebuie de acum să-ți servești cafeaua la prima oră din zi.

Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite băuturi de majoritatea persoanelor, mai ales la prima oră din zi. Totuși, trebuie să știi că ea este mai mult decât un simplu stimulent de dimineață, care te face să fii mai energic și să-ți începi ziua cu mai mult spor. Se pare, astfel, că prin adăugarea anumitor condimente în cafea nu numai să ți se poate îmbunătăți gustul ei, dar metabolismul poate fi și el mai stimulat.

Sheri Berger, dietetician, a dezvăluit că există două condimente pe care ar trebui de acum încolo să le adaugi mereu în băutura pe care o savurezi dimineața, dacă îți dorești să et bucuri de mai multe beneficii. Concret, este vorba despre scorțișoară și turmeric, ambele având camapitatea de a-ți îmbunătăți metabolismul, notează shefinds.

Beneficiile scorțișoarei în cafea

Scorțișoara, cunoscută pentru gustul său extrem de aromat, este un condiment versatil, care este deja adăugat de foarte multe persoana în cana de cafea. Totuși, dincolo de faptul că-ți face, fără doar și poate, băutura mult mai delicioasă, scorțișoara este, de asemenea, considerată a avea o legătură destul de mare cu un metabolism mai rapid.

„Studiile au arătat că scorțișoara este benefică pentru creșterea sensibilității la insulină și îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și de colesterol, care sunt esențiale pentru pierderea în greutate și pentru sănătatea generală.”, spune Sheri Berger

„Scorțișoara poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului prin mai multe mecanisme. Poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, permițând organismului să reglementeze mai eficient nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru, la rândul său, poate reduce probabilitatea de stocare a grăsimilor și poate promova utilizarea glucozei pentru energie. În plus, scorțișoara poate avea un efect termogenic, ceea ce înseamnă că poate crește ușor rata metabolică prin creșterea producției de căldură în organism după consum.”, spune un alt specialist.

Citește și: Alimentul iubit de români, dar care ar trebui consumat de maximum două-trei ori pe an. Vlad Ciurea: ”Creierul nu are voie să acceadă la acest produs!”

De ce trebuie să adaugi turmeric în cafea

Turmericul, cu gustul său extrem de special, este un alt condiment care a câștigat popularitate pentru beneficii sale multiple pentru sănătate. Deși nu este cunoscut ca fiind des integrat în cafele, unele persoane au început deja să facă acest lucru, întrucât avantajele nu sunt de ignorat.

Astfel, aceste lucruri sunt posibile datorită faptului că turmericul conține un compus activ numit curcumină, care a fost subiectul mai multor cercetări datorită rolului său important în stimularea metabolismului.

„Turmericul conține un compus cheie, curcumina, care este legat de îmbunătățirea circumferinței taliei, a indicelui de masă corporală și a greutății corporale, conform mai multor studii”, mai spune Sheri Berger.

Când vine vorba de adăugarea acestor condimente în cafeaua de dimineață, mai există câteva recomandări de care ar trebui să ții cont.

„Scorțișoara poate fi adăugată la cafeaua deja preparată, ori la boabele de espresso, înainte de a fi preparată, pentru a obține beneficiile și gustul dulce natural. Atunci când adăugați turmeric în cafea sau espresso, asigurați-vă că adăugați și un strop de piper negru, deoarece acesta este esențial pentru o mai bună absorbție a curcuminei. Unele studii spun că adăugarea de piper negru cu turmeric poate crește absorbția curcuminei cu peste 2000%!”, completează specialista.

VEZI și: Carmen Brumă, rețetă de cartofi dulci cu brânză de capră: „Masa e gata în scurt timp și e gustoasă și sănătoasă”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel