Alimentul iubit de români, dar care ar trebui consumat de maximum două-trei ori pe an. Vlad Ciurea: ”Creierul nu are voie să acceadă la acest produs!”

Data publicării:

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit alimentul care ar trebui să fie consmuat de maxim două-trei ori pe an. 

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit care este alimentul extrem de iubit de români, dar care ar trebui să fie consumat doar de câteva ori pe an.

Alimentul iubit de români, dar care ar trebui consumat de maximum două-trei ori pe an

Celebrul medic susține că de la alimentație provin toate lucrurile bune, dar și cele rele. 

”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a afirmat renumitul neurochirurg, 

”Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul”

Vlad Ciurea a precizat că trebuie să facem diferența dintre ceea ce își dorește stomacul și ceea ce își dorește creierul. Totodată, celebrul medic a mărturisit că mititeii se numără printre alimentele care ar trebui să le consumăm doar de câteva ori pe an. 

”Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.”, a mai spus Vlad Ciurea. 

”Nu am spus să nu guste de două ori pe an”

Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor. Însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă. Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate”, a mai spus doctorul. 

”Ca să îl păcălim, mergem mai la distanță și găsim altceva care să îi placă”

”Ca să îl păcălim, mergem mai la distanță și găsim altceva care să îi placă. Trebuie să facem asta. Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat. Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit”, a mai spus Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Vlad Ciurea dezvăluie alimentul banal care ne face mai deștepți

„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută. Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută. Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier.

Apoi, dulce, dar nu zahăr, care este rafinat. Dar dulcele din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie”, a declarat Prof. dr. Vlad Ciurea, într-un interviu, conform Adevărul.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel