Cum alegem protecția solară în funție de tipul de ten. Ioana Marinescu: „Este important să folosim ceva dedicat, mai ales dacă tenul are anumite probleme”

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Juriel Majeed
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Juriel Majeed

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a fost invitata Georgianei Ioniță la Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre protecția solară, în funcție de tipul de ten.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în platoul emisiunii online Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre importanța protecției solare, în funcție de tipul de ten.

„Protecțiile solare albesc fața și o strâng. pentru tenul gras sunt protecțiile solare numite CC, care colorează și care uniformizează tenul cu imperfecțiuni. Pentru tenul uscat este recomandat să fie folosit DD-ul. Este o protecție solară care are și active de hrănire, de luminozitate, de regenerare și practic este o protecție colorată, care se adaptează tipului de ten matur. Poți să aplici un ser și după DD-ul. În felul acesta ai și puțin machiaj și puțină luminozitate, matifiere, ai și peptide pentru profilaxia antirid. Din punctul meu de vedere, DD-ul pentru pentru doamnele care doresc profilaxie antirid și protecție solară minerală. 

CC-ul este protecția solară care au active pentru tenurile grase și cu probleme, active de matifiere, contra sebumului, active care să prevină apariția coșurilor.  Este important să folosim ceva dedicat, mai ales dacă tenul are anumite probleme. Pentru un ten normal putem să folosim o protecție pur și simplu, care nu trebuie să aibă neapărat caracteristici cosmetice. Când tenul are mici particularități ar fi minunat să fie îngrijit ca atare. ”, a declarat Ioana Marinescu la Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță.

Cum pregătim pielea pentru expunerea la soare

Ioana Marinescu explică, de asemenea, că nu doar pielea feței trebuie îngrijită cu atenție, ci și pielea de pe restul corpului, care este la fel de sensibilă și predispusă deshidratării. Mai mult, aceasta ne enumeră și principalele modalități prin care ne putem da seama că pielea noastră nu este una sănătoasă și trebuie tratată cu atenție.

„E foarte important să respectăm și pielea corpului, ca și pielea feței, pe perioada caldă, dar nu numai. Pielea corpului se va deshidrata forte repede și trebuie să arate foarte sănătos. Sănătos înseamnă să nu fie aspră, deshidratată, ci să fie elastică, tonică și dacă poate fi și bronzată, ăsta nu e un lucru rău, doar că toată expunerea la soare trebuie făcută cu moderație. Fotoîmbătrânirea este una dintre problemele majore pe care le aduce fiecare trecere a fiecărui an. Trebuie să îngrijim în mod special în perioada caldă pielea prin adiție de hidratare, de creme care să hidrateze, care să hrănească, pentru că soarele e foarte, foarte intens și e un inamic incredibil de puternic.„ , a mai spus specialista.

Rolul antioxidanților în lupta cu radiațiile solare

”Unul dintre activele esențiale pe care trebuie să le aducem atât pielii feței, cât și pielii corpului sunt antioxidanții. Aceștia sunt niște mici luptători cu radiațiile solare. Ei practic stimulează pielea să se protejeze de radiațiile solare, sunt extrem de buni în ceea ce privește protejarea de poluare. Antioxidanții trebuie aduși pe piele mai ales în pregătirea pentru sezonul cald. De asemenea, e foarte important să aducem un control al sebumului. În perioada caldă, așa cum corpul elimină foarte multe fluide și pierde foarte multe fluide, adică pierde practic procent de hidratare, tenul este obligat, datorită căldurii, să secrete sebum mai mult decât obicei. Și atunci trebuie să controlăm cumva această pierdere, pentru că dezechilibrul acesta poate să usuce prematur pielea.”, a mai declarat Ioana Marinescu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel