Dieta perfectă. Cum ar trebui să arate meniul zilnic. Dr. Bălănică explică

Foto: Brooke Lark, Unsplash.com
Descriere foto: Foto: Brooke Lark, Unsplash.com

Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Endocrinologie, a explicat, la Interviurile DC Medical și DC News, cum ar trebui să arate meniul zilnic pentru o siluetă perfectă. 

Invitat în emisiunea realizată de Georgiana Ioniță, Medicul Florin Ioan Bălănică a declarat că ar trebui să ne reîntoarcem la alimentația bunicilor noștri, care trăiau mai mult și erau mai sănătoși.


„După cum știți, țăranul român autentic știa să mănânce raportat la sezon, fără să aibă cunoștințe de nutriție, iar atunci speranța de viață era 90+. Străbunicii noștri așa trăiau! 

Cum ar arăta un meniu:

Eu prefer dimineața iaurtul cu cereale, cereale din hrișcă, pentru că nu au gluten, sunt foarte bogate în proteine și curăță vasele de sânge. Recomand hrișca pentru persoanele care fac sport. Putem să continuăm cu o mână de nuci, migdale, dar nu mai mult sau fructe, dar nu cele de sezon, pentru că sunt foarte bogate în zahăr. De preferat sunt fructele de pădure cum ar fi afinele sau ananas și kiwi, foarte sărace în zahăr și bogate în antioxidanți.
Prânzul poate să aibă sau nu carne. Trebuie să știți că standardul proteic este albușul de ou, care poate fi consumat sub formă poșată, fiartă sau sub forma unei omlete. Varianta fiartă ușor, nu tare, este varianta optimă care prezervă cantitatea de nutrienți.
La prânz putem să consumăm un spanac cu albuș de ou sau o supă din rădăcinoase cu sau fără carne. Sau somon cu linte verde.
A doua gustare poate fi un probiotic: iaurt / chefir / sana sau poate fi un lapte de migdale, preferat cel făcut în casă. Subliniez să citiți eticheta din magazine.
Niciodată seara nu greșiți cu un pește alb slab și cu o legumă de culoare verde. Asta înseamnă un biban, o dorada, chiar și un păstrăv, pești de apă curgătoare în special alături de o fasole verde sau de o salată”.

VIDEOGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Dată: 07 oct 2020, 20:04 | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience