Dietă de vedetă: Cele mai nocive gustări pentru siluetă. Bilic: Mai bine ciocolată

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Tetiana Bykovets
EXCLUSIV
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Tetiana Bykovets

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționit, a vorbit la Interviurile DC Media Group, despre cele mai nocive gustări, care îți compromit silueta și sănătatea. 

 

”Cu cât mâncăm mai des cu atât ne va fi foame mai des. Este tot o chestiune de educație. Ronțăiala dintre mese este cel mai periculos obicei dincolo de faptul că toate produsele de ronțăit sunt deshidratate și extrem de concentrate în calorii”, subliniază nutriționistul.

Medicul a arătat care sunt cele mai nocive alimente pe care le putem alege, dar și cu ce le-am putea înlocui

”Multe persoane spun: nu mănânc ciocolată că are 500 de calorii suta de grame și mănânc stickuri că sunt pâine goală. Numai că sticksurile acelea, deshidratate fiind, ajung ca la suta de grame să aibă peste 450 de calorii. Deși pâinea aia goală care este uscată - nu e pâine goală, din păcate, ci e amestecată, în părți egale, făină și margarină, deci e pâine cu grăsime - că sunt biscuiți, că sunt napolitane, că sunt stickusuri, că sunt chipsuri, că sunt krakersi - orice produs uscat, deshidratat, de ronțăit, are măcar 450 de calorii. E adevărat, ciocolata, 500, dar măcar pe ciocolată nu o mănâncă nimeni așa cu dezinvoltură pentru că știm că de ea, un pic, trebuie să avem grijă.

În schimb, peste ciocolată vin aceste fructe oleaginoase care pe mine mă sperie ce amploare au luat ca și consum. Toată lumea spune că sunt sănătoase uitând că din ele se extrage uleiul și 100 de grame de oleaginoase înseamnă 600 de calorii, deci înseamnă cât două mese cu mâncare gătită, două mese copioase, iar tu ai într-un pumn de migdale sau de fistic - 100 de grame - e nimica toată și dintr-odată ai calorii cât pentru două mese. În schimb, nimeni nu le bănuiește de vreun rău. Sunt percepții care ne păcălesc și noi avem impresia că am mâncat sănătos, fără pericol pentru siluetă, când, de fapt, a mânca sănătos înseamnă alimente hrănitoare, sățioase, bogate în calorii, bogate în grăsime. așa a construit natura mâncarea sănătoasă, e aia din care creștem”, spune medicul Mihaela Bilic.

 

VIDEO

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel