Dieta de vară: Nutriționistul Wasim Nazer te învață ce să mănânci ca să slăbești rapid 5 kilograme

Data publicării:
EXCLUSIV

Dieta de vară este cea mai simplă metodă care te poate ajuta să slăbești rapid, chiar și până la 5 kilograme. 

Foarte interesant și o veste bună în același timp este faptul că dieta de vară nu te obligă să restricționezi consumul anumitor categorii de alimente, din contră, te învață cum să le concentrezi astfel încât să fie sănătoase și sigure pentru silueta ta. 


Nutriționistul Wasim Nazer, în acord cu părerile general valabile pe acest subiect, susține consumul de alimente potrivite sezonului în care ne aflăm. Ce vrea să spună specialistul este că atunci când ne alcătuim dieta, coșul de cumpărături sau meniurile zilei, trebuie să ne inspirăm din oferta naturală pe care o avem, oferta de produse specifice sezonului în care suntem, pentru că doar așa intrăm în acord perfect cu bioritmul organismului nostru. De exemplu, în sezonul cald, legumele proaspete sunt regine, în timp ce în sezonul rece, produsele pe bază de proteină animală și conservele (murături, zacuscă, compoturi) fac legea. În plus, specialistul în nutriție atrage atenția când vine vorba despre consumul de fructe. Aici trebuie să avem măsură pentru că oricât am crede noi că sunt lipsite de calorii și „păcate”, fructele îngrașă extraordinar de mult.

Dieta de vară: Nutriționistul Wasim Nazer te învață ce să mănânci ca să slăbești rapid 5 kilograme

„Este foarte important ca la o dietă de vară, cei care vor să slăbească, să nu consume foarte multe fructe. Fructele conțin foarte mult zahăr, așadar nu-s nici pe departe light, așa cum le consideră majoritatea populației. Au zahăr, au calorii. Oamenii au tendința să consume un pepene, cireșe, un kilogram sau două, și sunt convinși că nu se vor îngrășa. Din contră, vor câștiga multe kilograme, astfel.”, explică nutriționistul Wasim Nazer.

Specialistul este generos, însă, la capitolul recomandări și explică în continuare ce înseamnă un regim sănătos în dieta de vară.

„În dieta de vară, eu le recomand pacienților mei să consume ceea ce găsesc la piață. Roșii, castraveți, ardei, brânzeturi. Atenția la brânzeturi, acestea trebuie să fie făcute din lapte. Spun acest lucru și atrag atenția pentru că acum au apărut foarte multe brânzeturi care sunt făcute din margarină. Nu au nicio legătură cu produsele recomandate, din contră, eu le interzic cu desăvârșire. De asemenea, foarte sănătoase și potrivite, în dieta de vară, sunt salatele. În acest caz, putem consuma cât mai multe salate, o salată de roșii, dar putem să facem și salată de ton, salată cu piept de pui, ouă, brânză, orice. În plus, nu uităm de supe. Acele supe reci, de legume, pe care oricine le apreciază, mai ales vara. Sunt foarte recomandate seara, pentru că au și un număr redus de calorii.”, conchide nutriționistul.

În plus, ca și secret, pentru ca eficiența regimului de slăbit să atingă acele cote maxime la care visăm cu toții, sfatul specialiștilor la unison sună așa: „Vrei să slăbești? Înjumătățește-ți porția!”.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel