Dieta de detoxifiere cu mere. Beneficii UIMITOARE pentru sănătate

Data publicării:
Dieta de detoxifiere cu mere, foto Unsplash.com/ autor Matt Seymour
Descriere foto: Dieta de detoxifiere cu mere, foto Unsplash.com/ autor Matt Seymour

Această dietă cu mere revitalizează organismul, ajută la eliminarea toxinelor și este benefică pentru sănătatea sistemului digestiv. 

La începutul secolului al XX-lea, merele crude l-ar fi ajutat pe medicul elvețian Max Bircher-Benner să se vindece de o formă ușoară de icter. Medicul este cunoscut mai ales pentru dezvoltarea cerealelor de mic dejun cu mere, care încă îi poartă numele: Bircher muesli. Edgar Cayce, poreclit „profetul adormit”, îi sfătuia pe bolnavi să se detoxifice și să-și energizeze organismul cu o dietă de trei zile formată doar din mere.


Potrivit Laboratorului de Date Nutriente din Statele Unite, un măr conține doar 81 de calorii, dar este plin de beneficii. Fibrele solubile, pectina, ajută la prevenirea acumulării plăcii în vasele de sânge, în timp ce fibra insolubilă, celuloza, ajută sistemul digestiv să elimine rapid deșeurile prin tractul intestinal. Merele sunt bogate în calciu, fier, fosfor și potasiu, precum și în compuși B folati și vitamine A și C.


Planificați-vă detoxifierea pentru o perioadă de două zile, timp în care puteți rămâne acasă și vă puteți relaxa. Începeți să vă pregătiți cu o săptămână înainte prin reducerea de carbohidrați, mai exact eliminați din rutina dvs. ceaiul, cafeaua, alcoolul și sucurile acidulate. Reduceți cantitățile de alimente, iar ultima masă înainte de culcare să conțină doar o salată de legume. 


După ce începeți, singurul aliment pe care îl puteți consuma sunt merele crude. Singurele băuturi permise sunt apa și ceaiul de plante. După ce ați încheiat dieta de detoxifiere, reveniți ușor la obiceiurile dvs. alimentare. În primele zile este recomandat să consumați doar fructe, smoothie-uri, supe de legume sau legume aburite.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel