Dieta de 23 de lei. Cori Grămescu își spune cum poți slăbi ieftin și nutritiv

Data publicării:

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, dezvăluie cum poți slăbi mâncând cu 23 de lei zilnic. 


„Ei bine, poate fi un pret absolut rezonabil, daca suntem cumpatati si echilibrati, sau poate ajunge la sute de lei pe zi, daca cumparam tot felul de alimente ambalate bio. 

Intotdeauna in activitatea mea profesionala am prioritizat concentrarea pe alimente sanatoase, corecte, simple si pe sport si somn. Abia apoi vin suplimentele nutritive, doar daca sunt necesare, si pe lista mea de cumparaturi cam 90% dintre produsele cumparate sunt neprocesate complet sau minim procesate. In felul acesta salvez o gramada de bani, imi controlez foarte atent portiile si nu imi periclitez sanatatea consumand aditivi alimentari sau conservanti. 


Am scris pentru click cum ar putea arata un meniu de dieta complet, de doar 23 de lei pe zi pentru toate mesele. Am socotit preturile pornind de la cele de la  supermarket, dar daca va faceti cumparaturile in mod organizat in piete sau in supermarketurile de discount veti reduce pretul cu cel putin 30%. 

 Cum arată dieta de 23 de lei:

„Mic dejun: 2-3 ouă, 1-2 felii de pâine, un bol de legume asortate, 7 lei.

Gustare de dimineață: un măr și 3 nuci - 1 leu.

Prânz: 2-3 cartofi, 2 ciocănele de pui, un dovlecel la grătar 7 lei.

Gustare de seară: un iaurt grecesc mic și 3-4 nuci - 2 lei.

Cină: o felie de cotlet de porc , 12-15 linguri legume asortate la cuptor (ciuperci, dovlecei, vinete, sfeclă, ardei, conopidă) - 6 lei.

Cost total: 23 de lei pe zi asigură un necesar de 1300-1500 de kcal, aport potrivit pentru o slăbire corectă și echilibrată nutrițional, socotită la prețurile din magazinele de conveniență din centrul orașului. Dacă facem cumpărături în mod organizat din piețele mari sau supermarket-urile de discount, putem reduce acest preț cu 30%”, a dezvăluit Cori Grămescu pentru Click. 


Ce nu e acoperit de articol este un aspect foarte important de mentionat, anume nivelul general de oboseala care vine de asemenea la pachet cu viata oamenilor care au resurse materiale limitate, si care nu trebuie neglijat. Adeseori oamenii cu venituri mici au de facut navete lungi, traiesc in nesiguranta materiala si stres constant. 

In situatia aceasta, organizarea este cheie in mentinerea unui stil de viata sanatos. 


Perioada de naveta ar trebui folosita pentru a crea un status emotional echilibrat - aici ar fi bine sa evitati sa folositi tik tok, si sa petreceti acest timp ascultand podcasturi sau muzica . Este o modalitate de a invata lucruri noi si de a evita suprastimularea nervoasa data de consumul crescut de continut video intens stimulant (sunet, text, voce, imagini care se succed rapid). 


Apoi, multa lume pierde foarte multa energie gandindu-se la probleme. Este o practica paguboasa, e mult mai eficient sa ne orientam energia catre a actiona. Daca, de exemplu,  ne tot gandim ca nu castigam destui bani, dar fumam zilnic si mancam mancare gata cumparata, solutia o reprezinta sa ne propunem sa economisim bani renuntand la vicii si limitand cheltuielile nenecesare, dar si cautand surse alternative de a castiga bani mai multi - joburi part-time, posturi temporare samd. 


Setarea unor modele umane sanatoase - acest aspect este extrem de important, care poate schimba modul in care ne raportam la viata. Pentru unii oameni poate fi o figura bisericeasca, pentru altii un cunoscut care a reusit sa isi depaseasca conditia muncind . Lucrul cu valorile personale este extrem de important daca dorim sa avem o viata mai buna, si in mediul potrivit aproape oricine poate sa invete sa fie un om mai bun. 
Sper sa va ajute informatiile astea si sa va inspire sa cautati mereu sa fiti o versiune mai buna a voastra!”, a transmis Cori Grămescu pe Facebook. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel