Dieta cu nuci. Cum ajută nucile la pierderea greutății

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Nucile sunt alimente sănătoare care conțin minerale și vitamine având un rol benefic asupra organismului.

Nucile au o cantitate mare de antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative, dar previn și îmbătrânirea. Nucile au o sursă bogată de proteine, vitamine din complexul B, vitamina A, dar şi de lecitina şi Omega-3.

Îmbunătățesc memoria

Datorită cantității mari de acizi graşi Omega-3 din nuci, acestea mențin sistemul nervos și îmbunătățesc memoria. Cercetătorii au observat că femeile cu cele mai sănătoase diete au avut un risc cu 13% mai mic de depreciere fizică. Nucile au fost printre alimentele care au avut cea mai puternică contribuţie la o dietă sănătoasă.

Nucile sunt şi o sursă naturală de calciu, şi, astfel, ajuta la menţinerea oaselor sănătoase. Femeile care sunt la menopauza sunt predispuse la osteoporoză din cauza schimbărilor hormonale. Aşa că persoanele în vârstă, dar în special femeile, ar trebui să consume nuci, deoarece le oferă calciu de calitate.

Cantitatea mare de acizi graşi Omega-3 din nuci face din acestea un aliat de preţ şi pentru pacienţii care suferă de afecţiuni precum artrita, astmul său eczema, care au la bază un proces inflamator.

Dietă cu nuci

Nucile au multe calorii, însă dacă acestea se consumă pe post de gustare între mesele principale reduc senzația de foame. 

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel