Dietă. Ce să mănânci la micul dejun dacă ai GASTRITĂ

Data actualizării: | Data publicării:
foto Unsplash/ autor: Ava Sol
Descriere foto: foto Unsplash/ autor: Ava Sol

Gastrita este o inflamație a mucoasei stomacului. Dacă suferiți de această afecțiune, trebuie să aveți un plan de dietă pentru a reduce apariția simptomelor.

Micul dejun poate reprezenta o provocare deoarece băuturile și alimentele tipice pentru micul dejun, cum ar fi cafeaua și fructele, îi pot afecta rău pe cei care au gastrită. 


Nu toate persoanele cu gastrită sunt sensibile la aceleași alimente. Harvard Health vă sugerează să țineți un jurnal alimentar și să urmăriți ce simptome apar atunci când consumați un anumit aliment. Când identificați că vă produce efecte negative, eliminați acel alimente timp de câteva săptămâni pentru a vedea dacă simptomele gastritei se îmbunătățesc.


În general, o dietă pentru bolnavii de gastrită elimină:


Alimente grase


Mâncăruri picante


Alimentele acide, cum ar fi roșiile și citricele


Băuturi acide, cum ar fi cafea, suc de fructe și cola


Alimente care vindecă gastrita


Probioticele, care se găsesc pe scară largă în iaurt, pot ameliora simptomele și pot ajuta la vindecarea infecției cu H. pylori , o cauză majoră a gastritei. Canadian Journal of Infectious Diseases confirmă că probiotice Lactobacillus , Bifidobacterium și Saccharomyces ar putea fi de ajutor in vindecarea H. pylori . Aceste tulpini de probiotice se găsesc cu ușurință în multe iaurturi comerciale .


Mic dejun pentru gastrită


Începeți prin eliminarea alimentelor agravante, explică Harvard Health Publishing . Înțărcați-vă de la cafea sau limitați-vă la o ceașcă, dacă pur și simplu nu suportați să renunțați la ea.


Optează pentru opțiuni sănătoase, cu conținut scăzut de grăsimi, pentru a-ți calma stomacul. Făină de ovăz, de exemplu, cu un strop de lapte și măr tocat și scorțișoară sau banane feliate se digeră destul de ușor. 


O omletă făcută cu albușuri, ardei tocați, ciuperci și ceapă este o altă masă digerabilă. Variați umpluturile prin a include spanac, broccoli tocat și dovlecei. 

 

Citește și: 10 remedii naturale pentru căderea părului



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel