10 remedii naturale pentru căderea părului

Data publicării:
Unsplash.com/ autor averie woodard
Descriere foto: Unsplash.com/ autor averie woodard

Foarte multe persoane se plâng de căderea părului. Cu toate că este firesc să pierdem zilnic o parte din firele de păr, când numărul acestora crește, este cazul să facem ceva.

Dacă nu este cazul vreunei boli grave, părul ar trebui să înceteze să mai cadă la fel de mult, în urma acestor remedii.

Mască de ouă. Ouăle sunt bogate în sulf, fosfor, seleniu, iod, zinc și proteine, care împreună favorizează creșterea părului.

Separați un albuș într-un castron și adăugați câte o linguriță de ulei de măsline și miere. Bateți bine albușul cu ingredientele pentru a face o pastă și aplicați-o peste tot de la rădăcină la vârfuri. După 20 de minute, clătiți cu un șampon ușor.

Rădăcină de lemn dulce. Această plantă previne căderea părului și deteriorarea suplimentară a părului. Ajută la calmarea scalpului și la eliminarea oricăror fulgi uscați / mătreață. Faceți o pastă adăugând o lingură de rădăcină de lemn dulce măcinată și un sfert de linguriță de șofran, la o cană de lapte. Aplicați-l pe scalp și pe lungimea părului și lăsați-l să acționeze peste noapte.

A doua zi dimineață, spală-ți părul. Repetați acest lucru de două ori pe săptămână.

Lapte de cocos. Proteinele și grăsimile esențiale din laptele de cocos favorizează creșterea părului și previn căderea părului. Radeți o nucă de cocos de dimensiuni medii și fierbeți-o într-o tigaie timp de cinci minute. Se strecoară și se răcește. Apoi adăugați o lingură de piper negru zdrobit și semințe de schinduf în lapte. Aplicați pe scalp și pe păr. După 20 de minute, spălați cu un șampon.

Ceai verde. Acest ceai este bogat în antioxidanți, care favorizează creșterea părului și previne căderea lui. Înmuiați două trei pliculețe de ceai în una-două căni de apă fierbinte, în funcție de lungimea părului. Când se răcește, clătiți scalpul și părul și masați ușor capul. Clătiți după o oră.

Suc de sfeclă roșie. Sfecla roșie este bogată în vitaminele C și B6, folat, mangan, betaină și potasiu, toate acestea fiind esențiale pentru o creștere sănătoasă a părului. În plus, acționează ca un agent de detoxifiere, ajutând la menținerea scalpului curat. Se fierb 7-8 frunze de sfeclă roșie și se macină împreună cu 5-6 frunze de henna. Aplicați această pastă pe scalp și lăsați timp de 15-20 de minute înainte de a clăti cu apă caldă.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel