Dietă: Banane pentru micul dejun. Te-ar putea ajuta să scapi de kilogramele în plus

Data publicării:
Banane, foto Unsplash/ autor: Brett Jordan
Descriere foto: Banane, foto Unsplash/ autor: Brett Jordan

Dieta cu banane pentru micul dejun a fost dezvoltată în Japonia de farmacista, Sumiko Watanabe, pentru soțul ei care a reușit să slăbească 16 kg. 

Ce trebuie să mănânci?


În dieta cu banane, începeți dimineața cu un pahar de apă la temperatura camerei și cu câte banane doriți. Pentru prânz puteți alege orice alimente doriți, o gustare după-amiază și cină. Singurele restricții ar fi că nu puteți mânca dulciuri și trebuie să luați cina până la ora 20:00; ba mai mult trebuie să vă puneți la somn înainte de miezul nopții. Unele versiuni ale dietei interzic alcoolul și produsele lactate.


Teoria din spatele dietei


Bananele conțin amidon și fibre rezistente. Astfel, consumul de banane la micul dejun vă poate ajuta să consumați mai puține alimente de-a lungul zilei. Odihna vă poate ajuta să pierdeți în greutate, deoarece lipsa somnului este strâns legată de riscul de obezitate, notează EveryDiet.org.


Potențial de pierdere în greutate


Trebuie să reduceți caloriile sau să faceți mai multe exerciții pentru a slăbi. Această dietă nu are restricții calorice, iar din această cauză puteți ajunge să câștigați în loc să pierdeți în greutate, spune Dr. Kerri Glassman. O banană medie are aproximativ 105 calorii, ceea ce nu este un risc pentru silueta dvs., dar este posibil ca majoritatea caloriilor din această dietă să provină din alimentele pe care le consumați la prânz și cină, care nu sunt restricționate. Această dietă poate ajuta persoanele care de obicei consumă multe dulciuri sau mănâncă în exces după cină din motive emoționale. 


Un mic dejun care conține doar carbohidrați, cum ar fi bananele, poate provoca creșterea nivelului zahărului din sânge, astfel încât diabeticii ar putea dori să evite această dietă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel