Dieta aviatorului. Ce trebuie să bei zilnic pentru o minte ageră și un corp puternic

Unsplash.com/ autor Amanda Vick
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Amanda Vick

Îți dorești forța fizică și agilitatea unui aviator? Un studiu recent demonstrează că un shake bogat în proteine și anumiți nutrienți, ​​vă poate îmbunătăți performanțele fizice și cognitive.

Cercetările efectuate de Universitatea din Illinois evidențiază beneficiile unei alimentații bogate în proteine, cât și a exercițiilor fizice, asupra fizicului și psihicului. Studiul a fost realizat de către forțele aeriene ale Statelor Unite și este publicat în revista științifică Nature. 

 

Studiul de caz 


Pe o perioadă de 12 săptămâni, 148 de participanți au fost împărțiți într-un grup de control și unul experimental. Grupului experimental i-a fost administrat un shake care conținea substanțe nutritive vitale, cum ar fi luteina, acizii grași omega-3, fosfolipidele, vitamina D și beta-hidroxi-beta-metil butiratul (HMB).
Grupului de control i-a fost administrat un shake placebo.

Ambele grupuri au băut aceste shake-uri cu 30 de minute înainte de a efectua exerciții fizice  cardiovasculare, pentru a vedea beneficiile fizice obținute din această băutură.

 

Ambele grupuri au făcut exerciții fizice zilnic, de 5 ori pe săptămână. 

 

Potrivit studiului, această combinație de dietă și sport, este extrem de benefică pentru aviatori.


„Operațiunile militare adaptive depind de capacitatea unui comportament flexibil și rezistent. Aviatorii se confruntă cu cerințe fizice și mentale extreme, care necesită capacitatea de a depăși efectele fizice și psihologice negative ale operațiunii în medii provocatoare pe teren caracterizate prin evenimente ‘volatile, incerte, complexe și ambigue’ ”

Rezultatul studiului


Grupul de studiul care a consumat acest shake și a participat la un antrenament cardio riguros, a avut un timp de reacție cu 6% mai rapid decât cei din grupul de control.


Memoria s-a îmbunătățit cu 11%
Ritmul cardiac în repaus a trecut de la 71 de bătăi pe minut la 65 de bătăi pe minut (cu 8% mai mic decât cei care au luat shake-ul placebo)
A ajutat la construirea mușchilor după antrenament

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Dată: 29 oct 2020, 10:35 | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience