Dieta 7:5. Nastasia Belc: Nu e un lucru rău! Când trebuie mâncate dulciurile și carnea

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Luísa Schetinger
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Luísa Schetinger

Prof. Dr. Nastasia Belc ne-a vorbit despre alimentație, despre frauda din produsele alimentare pe care le consumăm și despre dieta 7:5. 

Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare) este profesor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMB) și ne-a vorbit despre carnea la grătar și despre acrilamidă, una dintre cele mai cancerigene substanțe.


"Există foarte multe inițiative pe plan european în ceea ce privește modul de alimentație. Există chiar un grup de lucru care e susținut de Comisia Europeană și de toate Ministerele de Cercetare, Sănătate și Agricultură din Europa, care se numește "Healthy diet for a healthy life" și care face o programare comună a tendințelor de cercetare în domeniul alimentației și nutriției  și care are o strategie. Este un grup de oameni de știință care se gândește să studieze și orele la care trebuie să mănânci.

Dulciurile trebuie să le mănânci până în ora 12. Când e bine să mănânci proteina în timpul zilei, ținând cont de când te-ai trezit.

Problema principală este faptul că sperăm ca în următorii 20 de ani să avem destulă mâncare, să avem cu ce să ne hrănim și că putem să alegem ceea ce vrem și ceea ce ne trebuie pentru că tendința de a crește numărul de oameni pe pământ este mare, iar resursele sunt în scădere. Noi am zis că resursele sunt aceleași, dar nu, sunt în scădere, pentru că dacă crește numărul de oameni, oamenii vor să stea undeva, deci terenul agricol se micșorează", a declarat Nastasia Belc, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate. 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel