Despărțirile, impact puternic asupra sănătății. Ce se întâmplă în CORP și ce BOLI putem dezvolta

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Kat J
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Kat J

Durerea provocată de o despărţire sau chiar şi de o banală ceartă în relaţie poate avea efecte negative asupra organismului nostru. 

Ai auzit probabil, destul de des, pe cineva care spune "mă doare sufletul". Da, sufletul poate să doară. Şi odată cu el încep să doară toate în corp. Aşadar, la început ne simţim inima grea de supărare. Mai apoi începe să ne doară capul, oasele, articulaţiile, ne înfurnică pielea, ne lasă puterile şi încet, încet, riscăm să ajungem pe un pat de spital dacă nu tratăm din timp suferinţa mentală, notează DC Medical. 

Experienţele emoţionale intense şi stresul puternic au un impact direct asupra corpului nostru. Bright Side explică ce se întâmplă cu corpul nostru când relaţia cu persoana iubită ia sfârşit.

Durere în piept


Studiile au arătat că după o ruptură, oamenii se simt abandonaţi, inutili şi neimportanţi. Totodată, la scurt timp după despărţirea de persoana iubită, de un prieten sau chiar şi de cineva drag în urma decesului, creierul începe să primească semnale nervoase asociate cu durerea fizică. De exemplu, aceste semnale sunt trimise atunci când persoana varsă o băutură fierbinte sau are contact cu ceva rece sau ascuţit. Aşa cum durerea vine din creierul nostru, aceste semnale se transformă într-un disconfort real: în acest caz, durere toracică sau de inimă. Inima nu funcţionează la fel de bine după o despărţire. O persoană care suferă de boli de inimă prezintă riscul de a nu face faţă stresului. Alte consecinţe probabile sunt aritmia sau, mai grav, un atac de cord.

Dureri musculare


În stare depresivă, oamenii sunt mai predispuşi la accidente şi implicit la leziuni decât de obicei. Din cauza stresului mai pot apărea spasme ale muşchilor iar muşchii se pot contracta, provocând dureri în diferite părţi ale corpului.

Anxietate şi probleme cu somnul


Oamenii sunt programaţi să aibă contact uman, iar atunci când îl pierdem simţim durere. O resimţim ca pe o nelinişte care se propagă în tot corpul şi, de multe ori, ne provoacă tremurături. Mai departe, se instalează anxietatea. Studiile ştiinţifice au arătat că durerea după o despărţire activează aceeaşi parte a creierului care este stimulată de dependenţa de cocaină. De aici şi frisoanele şi transpiraţiile reci pe timpul nopţii în cazul celor mai sensibili care au trecut recent printr-un divorţ sau au pierdut pe cineva drag.

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel