Desertul care nu te îngrasă și îți ajută sănătatea. Când a apărut ciocolata

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Tetiana Bykovets
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Tetiana Bykovets

Prima tabletă de ciocolată ar fi apărut în 1910. Ciocolata este un desert îndrăgit de milioane de oameni din toate colțurile lumii.

Dan Vodnar, profesor de gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune că prima tabletă de ciocolată, desert adorat de milioane de oameni, ar fi apărut la începutul secolului trecut.

”#ȘtiațiCă

Prima tabletă de ciocolată a fost semnalată in anul 1910? Ciocolata este un desert îndrăgit de majoritatea dintre noi, prima sa apariție sub formă de tabletă datează din anul 1910. Ciocolata neagră este fabricată din boabe de cacao și are multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea colesterolului și scăderea presiunii arteriale, și implicit scăderea nivelului de stres”

Beneficiile ciocolatei negre


Ciocolata neagră conține stimulente precum cofeina și teobromina, dar e puțin probabil să te țină treaz noaptea, deoarece cantitatea de cofeină este foarte mică în comparație cu cafeaua.

Iată 4 dintre beneficiile consumului de ciocolată neagră:

* sursă uriașă de antioxidanți - ciocolata neagră este încărcată cu compuși organici care sunt biologic activi și funcționează ca antioxidanți - polifenoli, flavanoli și catehine, printre altele. 

* îmbunătățește fluxul sanguin și scădea tensiunea arterială - flavanolii din ciocolata neagră pot stimula endoteliul, căptușeala arterelor, pentru a produce oxid nitric. Una dintre funcțiile acestuia este de a trimite semnale către artere pentru relaxare, ceea ce scade rezistența la fluxul sanguin și, prin urmare, reduce tensiunea arterială. Multe studii controlate arată că cacao și ciocolata neagră pot îmbunătăți fluxul sanguin și scad tensiunea arterială, deși efectele sunt de obicei ușoare. 

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel