Deficiența de vitamine B, cauza insomniei și a insuficienței cardiace. Din ce alimente putem lua complexul B-urilor

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Deficiența de vitamine B, cauza multor probleme de sănătate. Printre acestea, insomnia și oboseala, precum și riscul de insuficiență cardiacă.

Vitaminele B sunt importante pentru a se asigura că celulele organismului funcționează corect. Acestea ajută organismul să transforme alimentele în energie (metabolism), să creeze noi celule sanguine și să mențină sănătatea celulelor pielii, a celulelor creierului și a altor țesuturi ale corpului.

Sursa principală de vitamine o reprezintă alimentația, iar o nutriție corectă și variată poate asigura necesarul de substanțe care să susțină funcțiile biochimice vitale.

Vitamina B reprezintă de fapt un complex de opt vitamine solubile în apă care au un rol important în menținerea unui nivel optim de energie, în funcționarea creierului și în metabolismul celulelor.

Fiecare dintre cele opt vitamine este ori un factor esențial în desfășurarea proceselor metabolice în condiții optime, ori un precursor al acestora.

De altfel, fiind solubile în apă acestea sunt eliminate cu ușurință, prin urină, motiv pentru care excesul nu este în general toxic, fiind corelat însă cu stări de greață, vărsături, tahicardie sau anumite fenomene alergice. În privința carențelor de vitamina B, aceasta stă la baza oboselii accentuate.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel