De unde începi să slăbești dacă ai obezitate. Cori Grămescu: Abia după ce implementezi acești 5 pași poți începe să te gândești la o dietă de slăbire

Data actualizării: | Data publicării:

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de Pilates vine cu câteva sfaturi utile pentru persoanele care vor să slăbească și nu știu de unde să înceapă. 


„Așa arată o slăbire de 13 kg în 2 luni. Parcursul fiecărui om este diferit, însă când gestionăm obezitatea, cel mai important e să ne concentrăm pe stabilizarea unor alegeri alimentare corecte, înainte de orice altceva. 


Înainte de a începe, golește casă de dulciuri, alune, crantanele și orice alte produse de genul asta. Discuta cu cei ai casei și cere-le ajutorul, e până la urmă viață ta în joc și ar trebui să te sprijine. 


Primul și cel mai important pas în obezitate este să implementezi mesele de sine stătătoare. Să nu sări peste mese, să nu ronțăi chestii pe la muncă sau la televizor. Mergi pe 3 mese principale și cel mult 2 gustări pentru început, dar ține-te de ele. 


Al doilea pas e să mănânci legume la fiecare masă, câte 12-15 linguri de legume ușoare, gătite dietetic - dovlecei, ciuperci, varză, ardei, roșii, fasole verde, mazăre, castraveți, morcovi, vinete - mănâncă-le la fiecare masă. Te vor ajută să echilibrezi poftă de dulce. 


Al treilea pas e să mănânci o porție de proteine slabe cât podul palmei la fiecare masă - pui, curcan sau peste. Te vor ajută să echilibrezi senzația agresivă de foame. 


Al treilea pas e să mergi pe jos sau să faci zilnic 30 de minute de bicicletă staționară. Nu prea contează ce faci, important e să te mișți - te va ajută să nu te mai lupți cu oboseală și să îți recuperezi tonusul mental. 


Al patrulea pas e să dormi cel puțîn 7 ore pe noapte. Renunta la TV și social media seară, te destabilizează și îți pierzi timpul fără să absorbi nimic real. Culcă-te devreme și reglează-ți ritmul de viață într-o formulă care să îți permită să te trezești dimineață cu mintea limpede. 


Renunta complet la alcool. Foarte multă lume bea constant alcool, ceea ce influențează drastic modul în care mănâncă și mai ales modul în care corpul răspunde la mâncare și foame. Renunta cât mai repede la el. 


Abia după ce implementezi acești 5 pași poți începe să te gândești efectiv la o dietă de slăbire. De asemenea, aș vrea să știi că nu e suficient să intervii doar prin dietă, gestionarea obezității se face cu programe mai complexe pentru că obezitatea însăși are rădăcini complexe care nu se limitează doar la mâncare.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel