De ce să consumi kiwi zilnic. Beneficiul fabulos al acestui fruct

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Junior REIS
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Junior REIS

Un nou studiu arată cum te ajută consumul de kiwi să te menții suplu și sănătos.

Potrivit unui studiu recent, realizat la Universitatea de Nutriție Kagawa din Japonia, consumul zilnic de kiwi poate ajuta la reducerea stresului oxidativ. 

Cercetătorii au recrutat 30 de alergători de sex masculin de vârstă universitară, de cursă medie și lungă distanță, și au instruit jumătate dintre ei să mănânce două kiwi în fiecare zi timp de două luni, alături de dieta și antrenamentul lor normal, în timp ce cealaltă jumătate nu a consumat niciun kiwi. 

Potrivit rezultatelor studiului, consumul de kiwi ar putea diminua efectele negative ale antrenamentelor de mare intensitate.

Acest lucru arată că o modalitate de a consuma kiwi este adăugarea acestuia într-un bol de iaurt sau de terci de cereale, alături de alte lucruri, cum ar fi banane și fulgi de nucă de cocos.

 

Fructele de kiwi conțin niveluri ridicate de antioxidanți care pot ajuta la controlul răspândirii radicalilor liberi în organism. Aceștia sunt cei care provoacă stresul oxidativ în primul rând. 

Kiwi conține și polifenoli, aceștia fiind eficienți pentru controlul nivelul de zahăr din sânge și pentru a reduce riscul de boli de inimă. Plus vitamina C, care, printre multe alte beneficii, este excelentă pentru repararea țesuturilor corpului.  

Există o mulțime de alte alimente care pot ajuta la reducerea stresului oxidativ, cum ar fi citricele, broccoli și frunzele verzi.

Acest lucru este susținut de un studiu din 2018 publicat în revista Oxidative Medicine and Cellular Longevity. Cercetătorii au descoperit că o dietă supraîncărcată cu carbohidrați, proteine animale și grăsimi, poate duce la stres oxidativ. Raportul sugerează că un consum mai mare de carbohidrați rafinați, cereale integrale și multe fructe și legume poate ajuta în acest sens.

 

Dieta pentru tinerețe fără bătrânețe. Acestea sunt alimentele care promit longevitatea

 

Un nou studiu susține că o anumită categorie de alimente ne-ar putea ajuta să ne ferim de boli și să trăim mai mult. 

Cu toții cunoaștem importanța consumului de fructe și legume, dar câți dintre noi reușesc să își umple farfuria cu toți nutrienții necesari într-o zi? Doar unul din 10 adulți mănâncă cantitatea recomandată zinic, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Potrivit unei noi cercetări, consumul de aproximativ cinci porții de fructe și legume pe zi, în special două porții de fructe și trei porții de legume, ar putea promova longevitatea.

Pentru acest studiu, publicat în revista Circulation de la American Heart Association, cercetătorii de la Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan a urmărit peste 100.000 de adulți care nu aveau antecedente de boli cardiovasculare, cancer sau diabet, folosind chestionare alimentare la fiecare doi până la patru ani, timp de aproape trei decenii. În plus, au analizat date din alte 24 de studii, care au inclus două milioane de adulți din întreaga lume.


Au descoperit participanții care consumau cinci porții de fructe și legume pe zi, în loc de media de două, aveau un risc cu 13% mai mic de deces din toate cauzele, un risc cu 12% mai mic de deces din cauza bolilor de inimă și accident vascular cerebral, cu 10% mai mic riscul de deces din cauza cancerului și un risc cu 35% mai mic de deces din cauza bolilor respiratorii. Studiul a definit o porție ca o jumătate de cană din orice legume sau fructe sau o cană întreagă de verdeață cu frunze.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel